Site icon Londra Gazete

El Chapo’nun eşi hakim karşısında: Suçlarını itiraf edecek

Sinaloa karteli lideri El Chapo’nun eşi Emma Coronel Aispuro, bugün hakim karşısına çıkıyor. Eski bir güzellik kraliçesi olan Aispuro, eşi cezaevine girdikten sonra uyuşturucu ticaretini yönettiğini ve El Chapo’nun hapishaneden kaçışında parmağı olduğunu itiraf edecek.

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa’nın lideri, El Chapo lakaplı Joaquín Guzmán’ın eşi Emma Coronel Aispuro için kritik güne girildi.

Eski bir güzellik kraliçesi olan Aispuro, bu yılın şubat ayında ABD’nin Virginia eyaletindeki Dulles Uluslararası Havalimanı’nda tutuklandı. Guzman cezaevine girdikten sonra kartel içinde daha aktif bir rol üstlenen Aispuro’nun milyarlarca dolarlık uyuşturucu ticaretini yönettiği ve Guzman’ın hapisten kaçışını organize ettiği düşünülüyor.

Hakkındaki suçlamalardan bugün hakim karşısına çıkacak olan Aispuro’yla ilgili iddianame ortaya çıktı. The Times’ın haberine göre iddianamede, Aispuro’nun uyuşturucu kartelinin faaliyetlerinin farkında olduğu, tonlarca kokain, eroin ve marijuana sevkiyatı hakkında söz sahibi olduğu ve üst düzey bir rol üstlendiği kartel sayesinde lüks bir hayat yaşadığı belirtildi.

Exit mobile version