Site icon Londra Gazete

Koronavirüsünü köpekler bulacak

Amerika’ya özgü motorsporu dallarından biri olan, Nascar’ın Atlanta Motor Speedway’de hafta sonu yapılacak yarışta, eğitimli köpekler corona virüsü taşıyan kişileri tespit etmek için kullanılacak.

Amerika kıtasının en popüler yarış sporu olan ve 21 Mart’ta Atlanta Motor Speedway’de düzenlenecek Nascar yarışları Kupa serisi yarışında eğitimli köpekler yer alacak. Eğitimli köpeklerin corona virüsü taşıyan kişileri tespit etmek için kullanılacağı ifade edildi.

Nascar Yarış Operasyonları Genel Müdürü Tom Bryant konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitimli köpeklerin, Nascar yetkilileri, garajda çalışanlar satıcılar gibi birçok kişinin corona virüsü taşıyıp taşımadıklarını tespit edebileceğini düşünüyoruz. Bunu yapabilmek, geçen sene Mart ayından beri gizemini sürdüren bir matematik problemi halinde geldi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Nascar yetkilileri, belirli bir köpek grubuyla birlikte Anniston, ALA, New Smyrna Beach ve Fla gibi eğitim tesislerinde uygulama üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Exit mobile version