Site icon Londra Gazete

Bütün Dünya Mars’ı konuşurken NASA’nın gözü Salda Gölü’nde

Bütün dünya NASA’nın Perseverance uzay mekiğinin Mars yolculuğunu konuşup takip ederken, NASA gözü ise Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü’nde.

Geçen haftalarda ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’ya ait Perseverance uzay mekiğinin Mars yolculuğu uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Milyonlarca insan NASA’nın servis ettiği Mars fotoğraflarını ve videolarını ilgiyle izlerken NASA yetkilileri aslında Türkiye’nin en büyük doğal değerlerinden Salda Gölü’nü yakın takibe aldı.

Salda Gölü’ndeki mineral ve kaya yapılarının Perseverance’ın iniş yaptığı Mars’taki Jezero Krateri’ne benzediğini açıklayan NASA yetkilileri, “Salda Gölü’nde yapılacak incelemeler ve araştırmalar büyük önem taşıyor. Buradaki incelemelerimiz sonucunda Mars’ta çoktan kurumuş olan Jezero Krateri’nin akıbetini görebiliriz” açıklamasını yaptı.

“SALDA BİR FIRSAT”

NASA’nın üst düzey isimlerinden Thomas Zurbuchen, Reuters haber ajansına konuşarak konuyla ilgili açıklamalar yaptı ve Salda Gölü’yle Mars yüzeyi arasındaki benzerliklere yer verdi.

Exit mobile version