Site icon Londra Gazete

Wuhan’da koronavirüsü yaydığı iddia edilen laboratuvardan Prof. Shi: Ziyarete açığız

Çin’de koronavirüsün çıkışıyla ilgili spekülasyonların merkezinde yer alan Wuhan Viroloji Labarotuvarı’nın sorumlusu Prof. Shi Zhengli, BBC’ye iddiaların boşa çıkarılması için her türlü ziyarete açık olduklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) bir heyetin, gelecek ay Covid-19 hastalığına yol açan Sars-Cov-2 virüsünün çıkışıyla ilgili inceleme kapsamında Wuhan’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Wuhan Viroloji Enstitüsü Yeni Ortaya Çıkan Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’nin başkanı olan Prof.Shi, e-postayla BBC’nin sorularını yanıtladı.

2003’te 700 kişinin ölümüne neden SARS hastalığını bulan ve bu hastalığın kaynağı olabileceği söylenen yarasalar üzerinde çalışmalar yapan Shi, daha önce yeni koronavirüsün yüksek güvenlikli bu laboratuvardan yayıldığı iddialarını reddetmişti.

‘Shi’nin açıklaması enstitüyü bağlamıyor’

Shi, WHO’nun başlattığı soruşturmanın laboratuvarla ilgili iddiaların dışlanması ve spekülasyonların sonlanmasına katkıda bulunup bulunmayacağı sorusuna “WHO uzmanlarıyla iki kez görüştüm. Onlara kişisel olarak, enstitüyü ziyaretlerinden memnun olacağımı söyledim” dedi.

Exit mobile version