Site icon Londra Gazete

Antarktika’da ilk koronavirüs vakaları tespit edildi

An aerial view of Casey research station is pictured, as Tasmania placed tough new restrictions on mainland Australians seeking entry in response to a coronavirus disease (COVID-19) spread, however, the restrictions will not apply to the Aurora Australis. Many of the expeditioners have spent 12 months living on sub-Antarctic Macquarie Island conducting scientific research, in this undated handout photo obtained by Reuters on March 20, 2020. Nisha Harris/Australian Antarctic Division/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT NO RESALES. NO ARCHIVES

Koronavirüs salgınının yayılmadığı tek kıta olan Antarktika’da da ilk koronavirüs vakalarının tespit edildiği bildirildi. Şili’ye ait olan bir üste toplam 36 vaka olduğu aktarıldı.

Çin’in Vuhan kentinden 1 yıl önce yayılmaya başlayan ve mutasyona uğrayan koronavirüs şimdiye kadar sadece Antarktika kıtasında görülmemişti. İspanyolca yayın yapan medyada çıkan haberlere göre, Antarktika’da Şili’ye ait General Bernardo O’Higgins Riquelme araştırma üssünde toplam 36 vaka belirlendi.

“PERSONELLER ÜSTEN ÇIKARILDI”

Bunların 26’sının üste görev yapan Şilili askerler, 10’unun ise üssün tamir ve bakımından sorumlu işçiler olduğu aktarıldı. Şili ordusunun olayla ilgili açıklamasında, “PCR testleri pozitif çıkan personelin üsten çıkarıldığı” belirtildi.

ŞİLİ’DE KARANTİNAYA ALINDILAR

Ayrıca üsse destek amacıyla bölgeye seyahat edip dönen bir geminin üç mürettebatında da Covid-19 tespit edildiği bildirildi. Koronavirüse yakalanan 36 kişinin Şili’de Punta Arenas bölgesine getirildiği ve karantinaya alındıkları, durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Exit mobile version