Site icon Londra Gazete

Yunanistan’dan İngiliz turistler konusunda geri adım

Geçtiğimiz hafta turizm sezonunu açma kararı alan ve toplamda 29 ülkeden turist kabul edeceğini açıklayan Yunanistan, listeye İngiltere’yi de ekledi.

İngiliz Daily Mirror Gazetesinin, İngiliz Dışişleri Bakanlığına dayandırdığı haberine göre, geri adım atan Yunan Hükümeti, buna rağmen İngiltere’den gelen turistlere sıkı tedbirler uygulamayı düşünüyor.

Buna göre Temmuz ayından itibaren İngiltere’den gelen turistler havaalanlarında teste tabi tutulacak ve negatif çıksalar bile ülkede bulunacakları ilk 7 günde kendilerini kalabalıklardan izole etmeleri istenecek. Eğer test sonucu pozitif çıkarsa bu süre 14 gün boyunca kontrol altında karantina süresine çevrilecek.

Geçtiğimiz yıl 33 milyondan fazla turisti ağırlayarak tarihinin en iyi sezonunu yaşayan Yunanistan’da İngiltere’den gelen turistlerde büyük artış yaşanmıştı. Yaklaşık 3 milyon İngiliz turistin ziyaret ettiği Yunanistan’ın burada elde ettiği gelirlerde de büyük artış yaşanmıştı.

Yunanistan’ın aldığı bu kararın ardından gözler şimdi de Türkiye ile ilgili bir karar alınıp alınmayacağına çevrildi. Geçtiğimiz hafta açıklanan ülke listesinde yer almayan Türkiye’den 2019 yılında tatil olarak Yunanistan’ı tercih edenlerin sayısı 1.8 milyonu aşmıştı.

Exit mobile version