kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3818
EURO
34,6230
STERLIN
40,5251
BITCOIN
$60.251
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Liderler yine buluştu

Kıbrıs sorununa çözüm arayışlarını sürdüren liderler yeniden bir araya geldi.

Liderler yine buluştu
14.07.2015
0
A+
A-

 

Mustafa Akıncı Anastasidis görüşmeleri devam ediyor.

Mustafa Akıncı Anastasidis görüşmeleri devam ediyo

Kıbrıs sorununa çözüm arayışlarını sürdüren liderler yeniden bir araya geldi.

Müzakerecilerin yapması beklenen son görüşmenin ise karşılıklı anlaşmayla iptal edildiği ve yerine AB çalışma gruplarının ortak toplantıda bir araya geldiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu yaptığı yazılı açıklamada, müzakerecilerin bu hafta arka arkaya yapması öngörülen dört görüşmenin ilk üçünün gerçekleştiğini; son toplantının ise karşılıklı anlaşılarak iptal edildiğini kaydetti.

 

 DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIK SÖZ KONUSU DEĞİL

Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, “Yönetim” başlığında Kıbrıs Türk tarafıyla aralarında büyük bir anlaşmazlık bulunduğunu belirterek, “Dönüşümlü başkanlığın kabulü söz konusu değil” dedi.

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Alithia gazetesi “Andreas Mavroyannis: Dönüşümlü Başkanlığın Kabulü Söz Konusu Değildir” başlıklı haberinde Mavroyannis’in, DİSİ Genç Bilim Adamları Örgütü tarafından salı akşamı Baf’ta düzenlenen, Kıbrıs sorunu panelinde Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle KKTC’deki yaşanan siyasi gelişmeyi “çözüm için müstesna bir fırsat” olarak niteledi.

Habere göre, Akıncı’nın seçilmesinin, müzakerelerin boğucu takvimler olmadan samimi bir diyalog ortamında gerçekleşmesine olanak tanıdığını söyleyen Mavroyannis, “İki tarafın da hedefi kapalı kapılar ardında kalmayacak bir çözümdür. Bu çözümü halka izah etmek istiyoruz. Halktan ne yapacağına 15 gün içerisinde karar vermesi istenen 2004’teki gibi olmasını istemiyoruz” dedi.

Mavroyannis, Rum tarafındaki iki bölgeli, iki toplumlu federasyona şüpheci yaklaşanlara mesaj olarak, “Ya çözüm, ya da çözümsüzlük… Ben bunun (federasyon) Kıbrıs’ta işleyeceğine derinden inanıyorum” dedi.

Mavroyannis sözlerine “Başkan Anastasiadis gibi Mustafa Akıncı’nın da çözüm için büyük ve samimi bir çaba harcadığını görüyorum” ifadesiyle son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.