kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2914
EURO
37,0921
STERLIN
44,4982
BITCOIN
$69.658
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Salı Hafif yağmur
15°C
Çarşamba Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

10 Kasım’da Kıbrıslı Türk askerler Londra’da anılacak

10 Kasım’da Kıbrıslı Türk askerler Londra’da anılacak
28.10.2024
0
A+
A-

10 Kasım’da Remembrance Day (Anma Günü) kapsamında, İkinci Dünya Savaşı’nda Kıbrıs Birliği saflarında özgürlük uğruna mücadele eden Kıbrıslı Türk askerler anılacak.

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) Başkanı Kenan Nafi, tüm üyelere çağrıda bulunarak, onları 10 Kasım’daki Remembrance Day anmalarına ve Kıbrıslı Türk askerlerin onurlandırılmasına davet etti.

Savaş sırasında 30 bin Kıbrıslı Türk ve Rum asker omuz omuza savaşmıştı. Çoğu, ilk başlarda silahsız ve korumasız bir şekilde cepheye giderek, yoğun topçu ateşi altında mühimmat, yiyecek ve su taşımıştı.

Birçok Kıbrıslı Türk asker cesareti nedeniyle madalyalar kazanmış, bazıları ise Avrupa’daki toplama kamplarında hayatını kaybetmişti. Kıbrıs Birliği’nin tek Kıbrıs doğumlu komutanı Yarbay Faik Muftuzade OBE idi. Winston Churchill, savaş yıllarında Kıbrıs’a gerçekleştirdiği gizli bir ziyarette, birliğin kahramanlıklarını övgüyle dile getirmişti.

CTCA Başkanı Kenan Nafi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kıbrıs Birliği’nin tek yerel komutanının bir Kıbrıslı Türk olması, milletimiz için büyük bir onur kaynağıdır.”

Wood Green’de Kıbrıslı Türklerin yerel kahramanı olan asker Cengis Azimkar da anılacak. 2009 yılında Royal Engineers ile görevdeyken Kuzey İrlanda’da IRA tarafından şehit edilen Azimkar’ın anısına ailesi ve birliği 10 Kasım’da çelenk bırakacak.

Türk Kadınların Hayırseverlik Birliği (TWPA) Başkanı Seyyare Beyzade ise şunları dile getirdi:

“Biz, Kıbrıslı Türkler olarak kendi Anma topluluğumuzu kurduk. Aynı zamanda Kıbrıslı Türk kahramanlara adanmış, kalıcı bir mobil sergi oluşturduk. Böylelikle İkinci Dünya Savaşı ve diğer çatışmalardaki rolümüzü daha geniş bir kitleye tanıtıp saygıyı artıracağız. Bu yıl, her zamankinden daha fazla Kıbrıslı Türk yürüyüş yapacak ve çelenk bırakacak. Bu anlamlı davanın savunucusu olmaktan onur duyuyoruz.”

Anma töreni hakkında ayrıntılı bilgiyi, verilen e-posta adresinden edinebilirsiniz.

seyyare@twpa.co.uk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.