kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2309
EURO
37,3228
STERLIN
44,5553
BITCOIN
$67.418
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Perşembe şiddetli yağmur
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere’de yükselen ırkçılığa karşı Day-Mer’den çağrı

İngiltere’de yükselen ırkçılığa karşı Day-Mer’den çağrı
16.10.2024
0
A+
A-
Geçtiğimiz yaz aylarında, 30 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında Britanya, aşırı sağcı ve ırkçı gösterilere sahne oldu. Bu olaylar, yeni Labour Party hükümetinin seçilmesinin hemen ardından ve 29 Temmuz’da Southport’ta bir göçmenin öldürülmesiyle sonuçlanan toplu bir cinayetin ardından patlak verdi. Cinayetin, aşırı sağ ve faşist çevrelerce ilticacı bir Müslüman tarafından işlendiği yönünde yayılan asılsız iddialar, bu ırkçı gösterilerin fitilini ateşledi.
Irkçı gruplar, İslam karşıtı ve göçmen karşıtı propagandalarla, özellikle sosyal medya aracılığıyla bir dezenformasyon kampanyası başlattı. Göçmenlerin kaldığı otel ve konaklama merkezleri, camiler, toplum merkezleri ve göçmenlere yardım eden kuruluşlar hedef alınarak ırkçı saldırılar, kundaklamalar ve yağmalama eylemleri düzenlendi. Southport’tan başlayarak tüm ülkeye, hatta Kuzey İrlanda’ya kadar yayılan bu olaylar sonucunda yaklaşık 1,280 kişinin tutuklandığı ve 800’e yakın kişinin hüküm giydiği tahmin ediliyor.

Demokratik Güçlerin Rolü

Irkçı gösterilerin yayılmasını engellemede, Britanya’nın demokratik ve ırkçılık karşıtı güçleri de önemli bir rol oynadı. Londra’da, özellikle Walthamstow ve Finchley gibi bölgelerde düzenlenen karşı mitingler ve gösterilerde, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve İslamofobiye karşı güçlü dayanışma mesajları verildi. Gösteriler, yetkililerin bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmeleri için bir baskı unsuru oluşturdu.

Day-Mer’den Toplantı Çağrısı

Irkçılık ve göçmen düşmanlığı, Britanya’da hâlâ büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Day-Mer, bu tehlikeli gelişmeleri tartışmak ve işçi sınıfı ile emekçilerin ırkçılığa karşı mücadelesini ele almak üzere bir toplantı düzenliyor. Toplantı, halkın bilinçlenmesi ve dayanışmanın güçlenmesi açısından önemli bir adım olacak. Ayrıca, 26 Ekim Cumartesi günü Londra’da yapılacak “Tommy Robinson’a Dur De, Aşırı Sağa Karşı Birleş” gösterisine katılımın önemi de vurgulanacak.
Day-Mer yetkilileri, tüm toplum üyelerini bu toplantıya katılmaya ve çevrelerini de bu mücadeleye dâhil etmeye çağırıyor.
Toplantı Bilgileri:
•Tarih: 16 Ekim, Çarşamba
•Saat: 19:00
•Yer: North London Community House, 22 Moorefield Road, London N17 6PY
Konuşmacılar:
•Taylan Şahbaz (Day-Mer Koordinatörü)
•Paul Power (Greater London Trades Union Council, Haringey Sekreteri)
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.