kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2750
EURO
37,6506
STERLIN
44,9503
BITCOIN
$62.537
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
12°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

TDT 2. Diaspora Gençlik Forumu Ankara’da gerçekleşti: Kimlik ve asimilasyon sorunları ele alındı

TDT 2. Diaspora Gençlik Forumu Ankara’da gerçekleşti: Kimlik ve asimilasyon sorunları ele alındı
07.10.2024
0
A+
A-

Türk Devletler Teşkilatı (TDT) bünyesinde düzenlenen 2. Diaspora Gençlik Forumu, bu yıl 1-6 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin başkenti Ankara’da gerçekleştirildi. Etkinliğe İngiltere’den Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu, UK Young Turkish Cypriots sosyal medya yöneticisi Eren Ramadan ve CTCA Gençlik Yönetimi üyesi Oktay Nafi katıldı.

Eren Ramadan, Nafiya Horozoğlu ve Oktay Nafi

Forum, Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere ve Fransa’da yaşayan TDT üyesi ülkeler ve gözlemcilerinin diaspora topluluklarından 25 genci bir araya getirdi. Programın ilk gününde, TDT Genel Sekreter Yardımcısı Merey Mukazhan ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı’nın açılış konuşmalarıyla forum başladı. Katılımcılar, Türk diaspora gençleri arasındaki işbirliği ve koordinasyonu artırmanın yollarını tartıştı.

Etkinlikte, Nafiya Horozoğlu bir sunum yaparak, İngiltere’de doğup büyüyen Kıbrıs Türk kökenli gençlerin karşı karşıya kaldığı kimlik krizi ve asimilasyon sorunlarına dikkat çekti. Horozoğlu, 2018 yılında Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere’yi nasıl kurduğunu ve bu oluşumun, gençlerin kültürel kimliklerini koruyarak aidiyet duygularını güçlendirmeyi hedeflediğini anlattı. Sunumunda, Türkçe eğitiminin ve kültürel etkinliklerin bu süreçteki önemini vurgulayan Horozoğlu, dernek tarafından düzenlenen spor ve eğitim faaliyetleri ile Kuzey Kıbrıs’a yapılan gezilerle gençlerin tarihlerine ve köklerine yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.

Sunumun devamında, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında daha geniş bir diaspora iş birliğinin gerekli olduğunu vurgulayan Horozoğlu, yıllık etkinliklerin ötesine geçilerek gençlerin sürekli aktif olabileceği bir ağ oluşturulmasının önemini belirtti ve bu doğrultuda hazırladığı öneri raporunu sundu.

Son olarak, gençleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ağırlayarak, onları tarih ve kültürle yakından tanıştırmayı hedeflediklerini söyleyen Horozoğlu, Kıbrıs’ın eşsiz tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini gençlere sunarak kökleriyle daha derin bağlar kurmalarını sağlamayı arzuladıklarını belirtti. Bu ziyaretlerin sadece geçmişi öğrenmekle kalmayıp, geleceği şekillendirecek güçlü bağlar oluşturmak adına büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Forum süresince katılımcı gençler, YTB Başkanı Abdullah Eren ile de bir araya gelerek, ortak tarih, kültür ve Türk dili üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Ayrıca, Anıtkabir ziyareti ve sportif faaliyetler gibi çeşitli etkinliklerle dolu geçen forumda gençler, diaspora topluluklarının karşılaştığı sorunlara çözümler üretmek amacıyla seminer ve atölye çalışmalarına katıldılar.

Forum sonunda katılımcılar, Adana’da düzenlenen TEKNOFEST-2024 etkinliğine de katıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.