kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2724
EURO
37,6691
STERLIN
44,9630
BITCOIN
$62.469
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
12°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Başaran Düzgün, Londra’da ‘Öksüz Atlar Ülkesinde’ kitabını imzaladı

Başaran Düzgün, Londra’da ‘Öksüz Atlar Ülkesinde’ kitabını imzaladı
07.10.2024
0
A+
A-

Kıbrıslı Türk yazar Başaran Düzgün, bu yılın başında piyasaya çıkan “Öksüz Atlar Ülkesinde” adlı romanını Londra’da, Limasollular Derneği’nin organizasyonunda anlattı ve imzaladı.

Kıbrıslı Türk gazeteci-yazar Başaran Düzgün’ün “Öksüz Atlar Ülkesinde” adlı yeni romanının tanıtım ve imza etkinliği 5 Ekim Cumartesi günü Green Lanes Harringey’deki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi binasında yapıldı.

Etkinliğe Kuzey Kıbrıs Londra konsolosları Esma Eroğlu ve Mustafa Erçakıca ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, Kıbrıs Demokrasi Derneği Başkanı Derman Saraçoğlu, yazarlardan Ertanç Hidayettin ve Yaşar İsmailoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir katılım oldu.

Derneğin başkanı Arife Retvan’ın Düzgün’ü konuklara takdim etmesinin ardından gerçekleşen imza gününde, bir dönem Kıbrıs’ın da dahil olduğu gerçek olaylardan esinlenerek yazılan romanın yazarı, hem kitabını tanıttı, hem soruları yanıtladı.

Düzgün Kıbrıslı romanının adını adadaki Türklerin öksüzlüğünden aldığını belirterek, “Resmi tarih ve araştırmacıların değinmediği yaşanan dramlar unutulmasın istedim. Tanziman dönemi ve Lozan’da öksüz bırakılan adadaki Türkler 20’nci yüzyılın başlarında büyük açlık ve sefalet yaşadılar. O kadar ki çocuklar, kadınlar satıldı. Gençler İngilizlere paralı asker yapıldı. Onların öyküleri ne yazık ki hiç bir zaman yazıya dökülmedi, belgelenmedi. Sözlü tarih olarak kayıda da geçmedi. Bu gerçekliğin unutulmasını istemedim ve romanımda yansıtmaya çalıştım” dedi.

“Öksüz Atlar Ülkesinde” romanını yazım sürecinin bir yıl olmasına karşın araştırma sürecinin yılları aldığını belirten yazar, kitaba olan ilgiden memnun olduğu için yeni romanı için de kolları şimdiden sıvadığını anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.