kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,1614
EURO
38,0850
STERLIN
45,5716
BITCOIN
$63.142
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Orta şiddetli yağmur
Perşembe şiddetli yağmur
13°C
Cuma Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Keir Starmer, müfettişlere sosyal yardım dolandırıcılarının mallarına “arama ve el koyma” yetkisi verecek

Keir Starmer, müfettişlere sosyal yardım dolandırıcılarının mallarına “arama ve el koyma” yetkisi verecek

Başbakan, İşçi Partisi konferansında, yasanın müfettişlere banka hesaplarına erişim ve ‘arama ve el koyma’ yetkisi vereceğini söyleyecek.

Sir Keir Starmer, sosyal yardım dolandırıcılarını “kökünü kazımak” için araştırmacılara insanların banka hesapları hakkında bilgi edinmelerine olanak tanıyan yeni yetkiler vermeyi planladığını açıklayacak. Başbakan, İşçi Partisi konferans konuşmasında sosyal yardım denetçilerine, vergi kaçakçılığını hedef almak için HM Gelir ve Gümrük İdaresi tarafından kullanılanlara benzer yetkiler verecek bir yasa planını açıklayacak.

Bu yasa, dolandırıcılık müfettişlerine, kişilerin hak etmedikleri sosyal yardımları talep ettiklerine dair bir şüphe varsa, bankaların kişilerin mali bilgilerini teslim etmeye zorlamak için olanak tanırken, sosyal yardım sistemini suistimal eden organize suç çeteleriyle ilgili davalarda kişilerin mallarına “arama ve el koyma” yetkisi de verecek.

Bu sıkı denetim, dolandırıcılığı ele alarak ve fazla ödemeleri azaltarak vergi mükelleflerine önümüzdeki beş yıl içinde 1.6 milyar sterlin tasarruf sağlamayı amaçlıyor. Starmer, işçilerin “kamu hizmetlerini yeniden inşa etme” vaatlerine harcanması için vergi mükelleflerinin her kuruşunun harcanmasını sağlamak istediğini söyleyecek.

Starmer ayrıca, uzun süreli hastalık nedeniyle işsiz olan 2.8 milyon kişiyle, bu parlamentonun sonunda 64 milyar sterline ulaşması beklenen hastalık yardımlarının artan maliyetlerini tersine çevirmeyi vaat ediyor.

The Times’ta yer alan habere göre Starmer şunları söyleyecek: “Uzun süreli hastalıkları ele alıp insanları yeniden işe döndürerek sosyal yardım faturasını düşüreceğiz. Her kuruşun sizin için çalışmasını sağlayacağız çünkü israfı ortadan kaldıracak ve vergi kaçakçılarının peşine düşeceğiz. Altında taş kalmayacak.”

Starmer, sosyal yardım dolandırıcılığının yılda tahminen 10 milyar sterline mal olması ve pandemi öncesi seviyelerin iki katında seyretmesiyle, bu sorunu ele almak için Dolandırıcılık, Hata ve Borç Yasası planlarını açıklayacak.

Bankalar, kişilerin sosyal yardım hakkı talep edebilme sınırı olan 16.000 sterlinden fazla tasarrufa sahip olup olmadıklarını veya evrensel kredi talep edenler için izin verilen dört haftadan fazla yurt dışında kalıp kalmadıklarını sosyal yardım sistemine bildirmek zorunda olacak. Müfettişler ise ardından inceleme yapacak ve fazla ödemeleri geri almaya çalışacak.

Organize suçların sosyal yardım sistemini dolandırmada artan bir problem olduğu düşünülüyor. Suç çetelerinden şüphelenildiğinde, yasa müfettişlere mülk arama ve varlıkları ele geçirme için mahkeme emri başvurusunda bulunma yetkisi verecek.

Bakanlar, birçok Britanyalı arasında sahte taleplere yönelik artan bir hoşgörü olduğundan da endişe duyuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu yıl İngiltere’nin “dolandırıcılık yapma eğiliminin artmasının” vergi mükelleflerine yılda 2 milyar sterlin fazladan maliyet getireceği konusunda uyardı çünkü daha fazla insan, sosyal yardım sistemini dolandırmanın kabul edilebilir olduğunu düşünüyordu.

Refah reformu ve vergi kaçakçılığına karşı sıkı önlemler, Rachel Reeves’in gelecek ayki bütçesinin merkezi bir parçasını oluşturması bekleniyor. Kamu maliyesinde 22 milyar sterlinlik bir açık olduğunu iddia ettiği şeyi kapatmaya çalışıyor.

Planlanan açıklama şu şekilde geldi:

– Reeves, gelecek ayki bütçede yatırımı artırma sözü verdi ve Hazine’nin artık sadece büyümeyi sağlayabilecek yeni altyapı projelerinin “maliyetini hesaplamakla” yetinmeyeceğini söyledi.
– Hemşireler, hükümetin yüzde 5,5’lik maaş teklifini reddetti ve NHS’deki sanayi anlaşmazlıklarının sona ermediğini belirtti.
– Ev sahiplerine, minimum enerji verimliliği standartlarını karşılamadıkları takdirde mülklerini kiraya vermelerinin yasaklanacağı konusunda uyarıda bulunuldu.
– İşçi Partisi üyesi Lord Mandelson, Starmer’a hükümet için halk tarafından “anlaşılan ve desteklenen, etkili bir şekilde iletişime geçirilmiş” bir vizyon belirlemesi gerektiğini tavsiye etti.

Starmer ayrıca, Liverpool’daki konuşmasını, çok fazla “karamsarlık” olduğuna dair eleştirilerin ardından başbakanlığının tonunu değiştirmek için kullanacak. Başbakan, yıllarca süren kemer sıkma politikalarının ardından insanlara “neşe” getirme arzusunu ifade ederek daha iyimser bir tutum sergileyecek ve “bu tünelin sonunda ışık” olduğunu vurgulayacak.

Son Muhafazakârlardan, İşçi Partisi’ne geçen seçmenlere hitap ederken, “rahatlama ve ferahlama” istediklerini bildiğini söyleyecek ve “Halka ait bir Britanya inşa etme” sözü verecek.

Starmer, “Bu ülkenin politikadan yorulduğunu biliyorum. Yaşam maliyeti krizinin hayatlarımızdaki neşe ve hayret duygusunu örttüğünü biliyorum ve insanların rahatlama ve ferahlama istediğini, hatta bu nedenle İşçi Partisi’ne oy vermiş olabileceklerini biliyorum. İşçi Partisi’ni, çalışan insanlara hizmet etmek için değiştirdim ve Britanya için tam olarak bunu yapacağız” diyecek.

Ancak “yalancı umut” sunmayacağını vurgulayacak ve hükümetin bir dizi “zor” karar almak zorunda kalacağı ve daha iyi kamu hizmetlerinin daha fazla harcamaya olduğu kadar reforma da bağlı olacağını belirterek, “Size şunu söylemem gerekiyor, çalışan insanlar daha kararlı bir hükümet istiyor. Kamu hizmetlerimizi yeniden inşa etmemizi istiyorlar. Ama cepleri derin değil, hiç değil. Bu yüzden büyük bir reform hükümeti olmalıyız” diyecek.

Ayrıca seçmenlerden zaman tanımalarını isteyerek, “ulusal yenilenmenin siyaseti kolektiftir” diye seslenecek; “Bu, ortak bir mücadeleyi içerir. Herkese, kısa vadede zor olacak ama uzun vadede ülkemiz için en doğru şey bu diyen bir projedir. Ve hepimiz bundan fayda sağlarız.”

Ancak başbakan, seçimden bu yana onay oranlarının keskin bir şekilde düşmesine neden olan tartışmalara rağmen, hükümetin şu ana kadarki iktidar dönemindeki sicilini de savunacak ve önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayacak. Planlama reformunu, kamu sektörü çalışanlarının grevlerinin sona ermesini ve kiracılar için yeni hakları erken başarılar olarak gösterecek ve daha fazlasının geleceğini söyleyecek.

Starmer, halka; “Şunun bilin ki, değişim çalışmaları başladı ve henüz yeni başlıyoruz” sözleriyle seslenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.