kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9934
EURO
38,0669
STERLIN
45,2965
BITCOIN
$63.584
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra’da 6 milyon sterlin değerinde araba operasyonu: 60’tan fazla araca el konuldu

Londra’da 6 milyon sterlin değerinde araba operasyonu: 60’tan fazla araca el konuldu
13.08.2024
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir hafta içinde değeri yaklaşık 6 milyon sterlin olarak tahmin edilen 60’tan fazla “süper araba”ya el konuldu. Metropolitan Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamaya göre, aralarında McLaren, Bentley, Rolls Royce, Ferrari ve Lamborghini gibi lüks araçların bulunduğu otomobiller, merkezi Londra’da toplatıldı.

Bu operasyon, Westminster sakinlerinin, bazı sürücülerin yüksek hızlara çıkarak bölgeyi adeta bir “yarış pisti” gibi kullanmalarından şikayetçi olmaları üzerine başlatıldı. Operasyon kapsamında beş kişi tutuklanırken, bu tutuklamalar sigorta dolandırıcılığı, direksiyon başında cep telefonu kullanma, emniyet kemeri takmama ve dikkatsiz araç kullanma gibi suçları içeriyordu.

Westminster Belediye Meclisi, asayişi bozan bu tür sürüş davranışlarının yaz aylarında daha da kötüleştiğini belirtti.

Operasyon, 2 Ağustos’ta başlayıp hafta sonu boyunca devam etti. Metropolitan Polisi, Westminster Belediye Meclisi ve Motor Sigorta Bürosu ile işbirliği içinde “istihbarata dayalı” bir operasyon yürüttüklerini açıkladı.

Westminster Belediye Meclisi Şehir Yönetimi Kabine Üyesi Paul Dimoldenberg, başkenti “kendi özel yarış pisti” olarak kullanan sürücülerin Westminster’da “hoş karşılanmadığını” belirtti. Dimoldenberg, “Bu çocuk yarışçıların neden olduğu gürültü ve tehlikeli sürüşler genellikle yaz aylarında daha kötü hale geliyor, bu yüzden bu denetim çalışmalarının sonuçlarını memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Metropolitan Polisi’nden Özel Müfettiş Geoff Tatman ise şunları söyledi: “Bu son derece başarılı operasyon, özellikle sakinler ve turistler için en fazla rahatsızlık yaratan asayişi bozan sürüş gibi suçlarla mücadele ettiğimizi kanıtladı. Aynı zamanda, Metropolitan Özel Konstabl’larının – gönüllü polis memurlarının – Londra’yı daha güvenli bir yer haline getirme misyonumuzda ne kadar önemli bir rol oynadıklarını ve topluma hizmet etmek için boş zamanlarından fedakarlık ettiklerini gösteriyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.