kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3798
EURO
34,7483
STERLIN
40,6244
BITCOIN
$62.136
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

DAYMER’den, ‘Hayat pahalılığına karşı ortak mücadele’ konu panel

DAYMER’den, ‘Hayat pahalılığına karşı ortak mücadele’ konu panel
27.09.2022
0
A+
A-

LONDRA’DA faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi DAYMER, 24 Eylül Cumartesi günü ‘Hayat pahalılığına karşı ortak mücadele’ konu panel düzenledi. Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşen panel’e, Haringey Sendiklar Birliği Paul Power ve postacı Bahattin Yadırgı konuşmacı olarak katıldı.

DAYMER tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde, sendikalar ve yıllardır örgütlü mücadele yürüten toplum kurumları, günümüzün en temel sorunlarından biri haline gelen hayat pahalılığına karşı güçlerini ve tecrübelerini birleştirmek için adım atıyor. Düzenlenen panel etkinliğinde İşçilerin grevleri, bizlerin semtlerinde başlatılan çalışmalar ve bu çalışmalara neden ve nasıl katkılar sunulabilir konusu değerlendirildi.

Royal Mail çalışanları 30 Eylül ve 1 Ekim’de greve gitmeyi hazırlanıyor. Bu konu üzerinde konuşan Bahattin Yadırgı, şu ifadelleri kullandı:

‘‘Bu grev sürecine nasıl geldik sorarsanız eğer; her sene Nisan ayında sendika ve Royal Mail yetkilileri toplu sözleşme için masaya oturur. Bu nisan ayında ise bir anlaşmaya varılamadı, Royal Mail, çalışanlara yüzde 2 zam teklif etti, hastalık parası ödenmeyecek, Pazar günü normal iş günü olacak ve çalışmaları saatleri değişeceği yönünde kararlar aldığını belirtti. Çalışma saatleri normalde 6’da başlıyor, 9’a çekilecek ve bu daha fazla iş yükü demektir. Buna karşı sendika grev oylaması yaptı.

Toplamda 115 bin çalışanı var Royal Mail’in, grev oylamasına katılanları sayısı ise 83 bin. Bu toplamda işçilerin yüzde 72.2’sini oluşturuyor. Greve evet diyenlerin sayısı 81 bin, yani yüzde 98.7. Greve hayır diyenlerin sayısı ise bin 110 kişi oda toplam yüzde 1 gibi bir rakam oluşturuyor. Bu sonuçlar işçilerin grev kararını ne kadar desteklediğini görüyoruz. Posta çalışanlarının hak ettikleri onurlu, uygun ücret artışını sağlama konusundaki kararlılıklarında tamamen birleştiğine şüphe yoktur. Çalışanları gıda hayal pahalılığına karşı zorlanırken patronların milyarlarca kâr elde ettiği bir ülkede yaşamaya devam edemeyiz.”

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.