kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3804
EURO
34,6722
STERLIN
40,5496
BITCOIN
$61.409
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

ADDP: ‘‘Türk köylüsü tekrar milletin efendisi olmalıdır’’  

ADDP: ‘‘Türk köylüsü tekrar milletin efendisi olmalıdır’’   
27.07.2022
0
A+
A-

UKRAYNA ve Rusya’yı 24 Şubat sonrasında ilk kez bir anlaşmada buluştu. Türkiye’nin ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” imzalandı. Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) bu konulu ile ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyle:

“Küresel gıda krizi sonucu, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında, dünyamız için tarihi önemi büyük olan bir “Tahıl Koridoru Anlaşması” imzalandı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye nüfusu için de beslenme de çok büyük ihtiyaç olan tahıl üretimi, ekonomik ve sosyal yaşantıda büyük bir önem taşır. Ama ne yazık ki, Atatürk’ün, cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren, eşsiz bir ileri görüşlülük, büyük bir kararlılık ve özenle uygulamaya geçirdiği Tarım Politikaları ve bu politikaların başarılı uygulamaları, ATA’mızın “ Köylü Milletin Efendisidir” sözü adeta bir kenara itilerek; özellikle 1980 lerden itibaren Tarım Politikalarındaki tarımı ve çiftçiyi destekleme programları gittikçe azalmaya başlamış; 2000 li yıllardan itibaren de adeta tamamen ortadan kaldırılmıştır (2002 den itibaren gübre ve diğer ürünlere devletçe yapılan para yardımının sabit tutularak, çiftçiye kredi desteğinin kaldırılması kararları).

Türkiye’nin, Ukrayna limanlarından, Boğazlar aracılığı ile Ukrayna tahılını dünyaya sevk edilmesi taahhütü yanısıra; tarım konusunda Atatürk’ün öngördüğü politikaları acilen gözden geçirip; Tarım Sektörüne destek ve teşvik konusunda uzun vadeli yeni bir programla, özelleştirme kapsamında gerilemiş olan tarımsal üretimin yeniden canlandırılmasını; tarıma ve çiftçiye, “efendimiz köylü’ye” sahip çıkılmasını istiyor ve bekliyoruz! Dünya piyasalarında doğru politikalarla Türk tarımının tekrar söz sahibi olmasını diliyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.