kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4236
EURO
34,7598
STERLIN
40,7039
BITCOIN
$63.758
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Zelenskiy: Borodyanka’da durum Buça’ya göre çok daha korkunç

Zelenskiy: Borodyanka’da durum Buça’ya göre çok daha korkunç
08.04.2022
0
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, telegram hesabından yeni bir video mesaj yayımladı. Zelenskiy, “Rus saldırısı altındaki Borodyanka’da durum Buça’ya göre çok daha korkunç” dedi.

Zelenskiy ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının 43 gündür sürdüğünü, Ukrayna halkının da cesurca direniş gösterdiğini ifade etti.

Ukrayna halkının cesaretini öven Zelenskiy, “Dünyadaki herkes biz Ukraynalıların sahip olduğu cesaretin yüzde 10’una sahip olsaydı, o zaman uluslararası hukuk için, halkların özgürlüğü için hiçbir tehlike olmazdı” dedi.

“Bize silah verirlerse, Rusya’ya karşı en büyük yaptırım olacaktır”

Zelenskiy, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların savaşı durdurmada yetersiz kaldığına dikkati çekerek “Daha fazla ve daha cesur yaptırımlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Savaşı kazanmaları için silaha ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Zelenskiy, “Bize silah verilirse bu Rusya’ya karşı en güçlü yaptırım olacaktır” ifadesini kullandı.

“Borodyanka’da yaşananlar Buça’dakinden çok daha korkunç”

Zelenskiy, BM Genel Kurulu’nun Ukrayna’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğini askıya aldığını hatırlatarak “Rusya’nın uzun zamandır insan hakları kavramıyla hiçbir ilgisi yok. Belki bir gün bu değişir. Ancak şimdiye değin Rus devleti ve Rus ordusu, dünyadaki özgürlük, insan güvenliği ve insan hakları kavramları için en büyük tehdit oluşturuyor. Buça’da bu açıkça görüldü” şeklinde konuştu.

Buça’daki sivil ölümlerine de işaret eden Zelenskiy, “Borodyanka’da yaşananlar çok daha korkunç” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.