kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4236
EURO
34,7598
STERLIN
40,7039
BITCOIN
$63.758
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Ertuğrul Mehmet’ten, Konsey Başkanlığı görevinden ayrılması üzerine açıklama

Ertuğrul Mehmet’ten, Konsey Başkanlığı görevinden ayrılması üzerine açıklama
05.02.2021
0
A+
A-

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ertuğrul Mehmet, Başkanlık görevine devam etmeyeceğini açıkladı.

Ertuğrul Mehmet tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘‘Bu konunun basına yansıması hiç de gerekli değildi ama madam ki bazı yerlerde yazıldı, konuya açıklık getirmek istedim. Konsey’de başkanlık dönemi iki yıldır. Birinci yılın sonunda Genel Kurul yapılır. Yıllık faaliyet raporu ve mali rapor Genel Kurula sunulur ve Kurulun onayı istenir. İkinci yılın sonundaki genel kurulda seçim yapılır. Dönemini tamamlamış olan başkan, arzu ederse bir dönem daha seçilmek için aday olabilir.

‘BAŞKANLIĞA DEVAM EDEMEYECEĞİMİ BİLDİRDİM’

Benim birinci yılım 11 Nisan 2021’de dolmuş olur. Ben, özel nedenlerden dolayı başkanlığımın ikinci yılını yapamayacağım. Normal zaman olsa önceden bildirirdim ve genel kurulda yeni yönetim seçilirdi. Böyle anormal durumlarda nasıl bir yöntem izleneceğine disiplin kurulu karar verir. O nedenle ben Disiplin kuruluna 11 Nisan’da dolacak olan birinci yılımdan sonra başkanlığa devam edemeyeceğimi bildirdim. Disiplin kurulu nasıl bir yöntem uygulanacağına karar verecektir.

‘YARIM OLAN İŞLERİ TAMAMLAMA ÇABASI İÇİNDEYİZ’

Benim 11 Nisan’da görevimden ayrılacağımı disiplin kuruluna bildirmem aslında istifa değildir. İstifa olsaydı 1 Şubat‘ta görevi bırakmış olurdum. Oysa ben 11 Nisan’a kadar görevimin başında olacağım. O güne kadar yönetim Kurulumuzla birlikte, yarım olan işleri tamamlama çabası içindeyiz.

‘KONSEY’E DESTEĞİM DEVAM EDECEKTİR’

Benim Konsey Başkanlığından ayrılmış olmamın konseye karşı olduğum şeklinde yorumlanmamasını rica ediyorum. Benim Konsey’e desteyim devam edecektir. 1983 yılında kurulduğundan beridir, gerek lobicilik gerekse topluma yönelik yapılan birçok güzel çalışmaya imza atmış bu kuruluşun, geldiği noktadan daha ileriye taşınması benim en büyük dileğimdir.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.