Seyfettin Erşahin’in merkeze atanmasının ardından uzun süre boş kalan, 11 Şubat 2014 tarihinde Londra Din İşleri Müşavir Vekilliği’ne atanan Sadi Arslan dün ilk resmi basın toplantısını düzenledi.
Seyfettin Erşahin’in merkeze atanmasının ardından uzun süre boş kalan, 11 Şubat 2014 tarihinde Londra Din İşleri Müşavir Vekilliği’ne atanan Sadi Arslan dün ilk resmi basın toplantısını düzenledi.
Ulusal ve yerel basının hazır bulunduğu toplantıda Sadi Arslan diyanet olarak gerçekleştirmek istediği hedeflerini sıraladı.
Arslan “dini ve siyasi kavramları biribirine karıştırmadan, İslamiyet’in yapıcı ve kucaklayıcı yolunu izleyerek toplumun hatta tüm insanların ihtiyaclarına cevap verebilmek öncelikli amacımızdır” dedi.
İslam dininin tüm insanlara gönderildiğine vurgu yapan Sadi Arslan, Londra ve Britanya’nın genelinde dini ve kültürel anlamda daha aktif rol oynayacaklarının altını çizdi.
Çok sayıda öğrencinin İngiltere’ye eğitim için geldiğini belirten Arslan “maddi ve manevi desteğe ihtyacı olan evlatlarımıza gerek burs gerekse konaklama olarak imkan sağlıyoruz. Ayrıca Yüksek Öğrenim Kız Yurdu ile kısa süreli Londra’ya gelen öğrencilerimize de konaklama imkanı sağlıyoruz. ” dedi.
Hafta içi kadın kollarının aktif olarak hizmet verdiğini de dile getiren Arslan her Cumartesi kendisinin Kur’an-ı Kerim okuyup Türkçe tefsiri ve büyük din alimlerinin yorumlarını halkımıza aktardığını da belirtti.
Din İşleri Müşavirliği’ne bağlı Haftasonu Türk Okulu olarak resmi kayıtlı 83 öğrencilerinin olduğunu ve talebin giderek arttığını ifade etti.
Sadi Arslan’ı yakından tanıyalım
1963 yılında Hakkari’de dünyaya geldi. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Arapça, İngilizce Almanca ve İtalyanca biliyor. Vatikan’da, papalığın Gregorian Universitesi’nde Hristiyanlık üzerine bir yıl araştırma yaptı.
22 yıllık Diyanet İşleri mensubu olan Arslan, 1987 – 1994 yılları arasında Şemdinli ilçe müftülüğü görevinde bulundu. 15 Eylül 2005 tarihinde İsveç’in başkenti Stockholm Din Hizmetleri Müşavirliği’ne atandı.
İsveç’te bulunduğu süre boyunca pasif durumda bulunan İsveç Diyanet Vakfı’nın Genel Kurulunun yapılarak Vakfın aktif duruma getirilmesini sağladı. Stockholm’deki Fitja Camii’nin tamamlanıp ibadete açılmasında etkin rol oynadı.
14 ay süren İsveç görevinin ardından Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği’ne getirildi. Arslan, 2007’de, doğal üyesi kabul edildiği Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin genel başkanlığına seçildi.
T.C. Berlin Büyükelçiliği Sosyal Hizmetler (Din) Müşavirliği ve Dİ- TİB Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2010 yılında görev süresinin bitmesi ile birlikte Türkiye’ye dönmüştü.