kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
STERLIN
41,0725
BITCOIN
$70.766
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Londra’da Kültür-Sanat Haberleri

Londra’da bu hafta kültür-sanat etkinlikleri…

Londra’da Kültür-Sanat Haberleri
30.03.2015
0
A+
A-

SİNEMA
Wild Tales

masallar
Film Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de yaşayan altı farklı hayatı aktarıyor. Öfkenin iliklere işlediği bir toplumda, aşkların, nefretin ve intikam duygusunun hüküm sürdüğü bireylerin öyküsü. Satın alınan şereflerin gölgesinde, insanlar kanunlar karşısında çaresiz ve öfkeli. Yolsuzluğun hüküm sürdüğü bir ülkede, diğer yanda muhteşem düğünler ve ölüme yürüyen danslar. Arjantin yapımı “Hermanos y Detectives” dizisinin yönetmenliğini yapmasıyla ile tanınan Damian Szifron, tam 8 yıl aradan sonra Relatos Salvajes (Wild Tales) ile bu kez sinema dünyasına dönüş yapıyor. Film bu yıl yabancı film dalında Oscar’a aday gösterildi.

Mandıra Filozofu: İstanbul
İlki 2014 yılının nisan ayında vizyona giren ve yaklaşık 1 milyon seyirciyi sinema salonuna çekmeyi başaran Mandıra Filozofu filminin devamı niteliğindeki yapım; bu sefer İstanbul’u ve İstanbul’da yaşayan insanları hedef alıyor. Bodrum’un Çökertme köyünde, kendi halinde, mütevazi bir yaşam sürdüren, tüm dünyevi hırslardan arınmış bir şekilde “bir lokma bir hırka” düsturuna da sadık yaşayan sempatik kahramanımız Mustafali; metropol insanının da ezberlerini bozmakta gecikmiyor. Devam filminin yapımcılığını Mint Prodüksiyon üstlenirken, senaryo yine Birol Güven’e ait. Filmin yönetmen koltuğunda ise başrolde de seyrettiğimiz Müfit Can Saçıntı oturuyor.

FİLM KULUBU
Mostra Film Kulubü’nde ödüllü bir Rus filmi
86 Stoke Newington High Street, Stoke Newington London, N16 7PA adresinde bulunan Mostra Film Kulubü’nde bu hafta Pazar günü bir Rus filmi gösterilecek. Leviathan adlı film Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülünü almıştı. Giriş ücretinin £3 olduğu ve bu ücret karşılığında bir içecek alınabilinen etkinlik Pazar günü saat 19.30’da başlayacak.
Filmin konusu:
Barents Denizi’nin kente uzak kıyılarından birinde Nikolay, karısı Lilya ve oğlu Romka ile iyi kötü bir hayat sürdürmektedir. Yaşadığı evi ve çevresini ailesiyle birlikte, tırnaklarıyla kazıya kazıya kurmuş ve bugünlere gelmiştir. Fakat kentin belediye başkanı bölgeye yapılacak karlı bir eğlence yatırımı için Nikolay’ın arazisine göz dikmiştir. Rüşvet ve yolsuzluğun kol gezdiği resmi dairede, işi kılıfına uydurup aileyi mahkeme kararı ile evden attıracaktır. Bol ödüllü yapımın yönetmenliğini Andrey Zvyagintsev üstlenirken, kadroda Aleksey Serebryakov, Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov ve Roman Madyanov başı çeken isimler.

FİLM
Çanakkale Savaşı’nda oğullarını arayan Avustralyalı babanın hikayesi

sonumut
Türkiye’de Son Umut ismiyle vizyona giren ve 1 miyon 200 kişinin izlediği The Water Diviner filmi 3 Nisan’da İngiltere’de vizyona giriyor. İlk yönetmenlik denemesi ile Russell Crowe, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’la aynı zamanda başrolleri paylaşıyor. Filmin senaryosunu Andrew Anastasios ve Andrew Knight ikilisine ait.
Filmin konusu:
Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor, üç oğlunu da Çanakkale Savaşı’na göndermiştir. Çanakkale Savaşı’nın ardından Türkiye’ye gelen Connor’ın tek hedefi uzun süredir haber alamadığı oğullarının izini bulabilmektir. Connor’ın İstanbul’da başlayıp Çanakkale’ye ve oradan da ülkenin çeşitli yerlerine uzanan bu arayış yolculuğunda en büyük destekçileri Türk subayları Hasan ve Cemal olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.