kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5014
EURO
34,8251
STERLIN
40,6369
BITCOIN
$61.536
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Göçmen ve mülteci müzisyenler 27 Mart’ta buluşuyor

Göçmen ve mülteci müzisyenler 27 Mart’ta buluşuyor
23.03.2021
0
A+
A-

Dünyanın farklı coğrafyalarındaki göçmen ve mülteci müzisyenler Under The Same Sky (Aynı Gökyüzü Altında) online müzik festivalinde 27 Mart’ta biraraya geliyor. Festivali organize edenler arasında refugeenewsturkey.org internet sitesinin yanı sıra, Mülteci ve Göçmenlerin Yerel Entegrasyonu Derneği (MÜGYED) de yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanına dağılmış göçmen ve mülteciler Korona günlerinde daha da zorlaşan yaşam koşullarına rağmen ümitlerini ayakta tutuyor ve bu ümitlerini müziklerine yansıtıyorlar. Onlar böylelikle yeni bir dünyanın omuzlayıcıları olduklarını şarkıları aracılığıyla haykırıyorlar. “Under The Same Sky” (Aynı Gökyüzü Altında) Festivali, Afrika’nın güneyinden Avrupa’nın kuzeyine kadar bu sesleri ortaklaştırıp bütün dünyaya duyurmak istiyor.

Ana teması yeni coğrafya, yeni yaşamlar, yeni ümitler olan “Under The Same Sky” (Aynı Gökyüzü Altında) Festivali online olarak youtube ve zoom ortamlarından yayınlanacak. Katılımcılar, mülteci ve göçmen amatör şarkıcı ve müzik gruplarından oluşacak. Bunun yanı sıra, ünlü şarkıcılar ve müzik grupları konuk olarak festivale katılacak.

Londra’dan yayınlanacak festival, 27 Mart 2021 Cumartesi günü Türkiye saati ile 20.00’de (İngiltere saati ile 17.00) başlayacak. Türkçe ve İngilizce canlı sunumun yanı sıra festivale katılan grupların mültecilik ve göçmenlik koşulları altında müzik yaşamlarını nasıl sürdürdüklerine dair kendileriyle söyleşiler yapılacak.

Festival, göçmen müzisyenlerin Corona salgını sonrasındaki değişime nasıl ve hangi yollarla uyum sağladıklarına gözlerinden ve seslerinden şahit olmak hedefleniyor. Müzisyenlerin videolarının paylaşılacağı festivalde onları daha yakından tanıma fırsatı sunulacak.

Festival için özel olarak çekilecek olan bu performans kayıtlarının amacı; göçmen müzisyenlerin performanslarını icra ederken, müziğin evrensel ve aidiyetsiz kapılarını günlük hayatın kaygılarının ötesinde hep birlikte açmaktır.

“Aynı Gökyüzü Altında & Göçmen ve Mülteci Müzik Festivali” ülkelerini ve doğdukları yerleri geride bırakarak yepyeni bir hayata başlayan müzisyenlerin, evrenselliğinde nasıl bambaşka kültürleri, dilleri ve koşulları benimsediklerini  göstermeyi amaçlıyor.

Festivale katılan göçmen ve mülteci müzisyenler arasında Enzo İkah, Omar Alkilani, Wassim Mataoui, Tambi Cimuk, Aala Alkhatib, Mohammed Nadar Hamta, Qiam Ashoori, Hakan Kılman, Onur Uz, Suna Alan, Penny Waterhouse bulunuyor. Katılımcılar arasında, Ankara Anlaşması çerçevesinde İngiltere’ye göç eden ünlü sanatçı Sibel Tüzün de yer alıyor.

Festivalde sahne alacak konuk sanatçılar ise, Ahmet Kenan Bilgiç, Gülinler, Bilge Su, İrfan Alış, Evrim Demirel, Güvenç Dağüstün, Tuğrul Tülek ve Philip Arditti.

Festivalle ilgili bilgilere, festivalin web sayfasından ve instagram hesabı üzerinden ulaşmak mümkün.

Web sitesi: https://www.underthesamesky.co.uk/

Instagram: @underthesameskyfestival

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.