kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
STERLIN
40,9639
BITCOIN
$70.560
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londralı genç kemancı İtalya’dan ödülle döndü

Londralı genç kemancı İtalya’dan ödülle döndü
06.08.2018
0
A+
A-

Genç kemancı EZO SARICI, 16- 29 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın tarihi Lucca kentinde düzenlenen Uluslararası “Virtuoso & Belcanto Yarışması”ndan üçüncülükle döndü.

YARIŞMAYA katılan, birçoğu üniversite çağında veya doktora çalışmalarını müzik alanında saygın üniversitelerde tamamlamış yarışmacıların da arasında en küçük yaştaki kemancı olan 16 yaşındaki Ezo Sarıcı’nın elde etmiş olduğu bu başarı, (Vincitore Menzione D’onore Concorno di Violino Dedicato a Niccolo Paganini) ödülün Paganini’ye adanması sebebiyle de virtüözlük yolunda kat ettiği önemli rahlelerden biri olarak anılacak.

16-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen yarışmada, keman için virtüözlük eserler bestelemeleriyle tanınan Paganini’den Capriccio No. 13 ve 14, Johann Sebastian Bach’tan Partita No.2 3. ve 4. Bölümler, çağdaş bestecilerden George Gershwin’in ise Three Prelude adlı eserlerini yorumlayan Sarıcı, izlerlerin yoğun alkışı ve jürinin özel övgüsüyle programını tamamladı.

İtalya’nın ünlü bestecisi Puccini’nin doğum yeri de olan Lucca’da düzenlenen ustalık mertebesindeki yaylı çalgılar ve piyano kursları çerçevesinde, Boris Berman, Riccardo Cecchetti, Ani Kavafian, Jan Bjoranger gibi dünyanın en saygın hocalarının eğitmenliği ve yönetimlerinde iki hafta boyunca her akşam resitaller ve konserler de düzenlendi. Bu konser ve resital programları çerçevesinde 6 performans sergileyen Sarıcı, profesör Ani Kavafian, Jan Bjoranger, Bard Monsen, Esther Haffner ve Luigi De Filippi ile de çalıştı.

İtalya’dan döner dönmez, keman profesörü Cihat Aşkın yönetiminde İzmir’de gerçekleşecek olan bir başka ustalık kursuna katılacak olan Ezo, geçtiğimiz Mayıs ayında Katharine, Duchess of Kent’in düzenlediği özel konser için davet alıp Windsor Castle’da solist olarak sahneye çıkmıştı.

Geçtiğimiz yıl da, İtalya’nın müzik eğitimi ve konservatuarlarıyla tanınan Duino bölgesinde, profesör Ani Schnarch yönetiminde, dünyanın dört bir tarafından davet edilen genç virtüozler için düzenlenen International Violin Master Course’a katılan Sarıcı, Palmanova kentindeki özel konserde de sahne almış, ikinci resitali için de Marlow’a davet edilerek Bach, Beethoven, Enescu ve Saint-Saens gibi bestecilerin keman için yazılmış eserlerinden örnekler sunmuştu.

İki yıl önce Marlow Music Festival’indeki yarışmada birinciliği elde eden Sarıcı, ayrıca Most Ourstanding String Player ve Most Commited Performer ödüllerine de layık görülmüştü. Marlow’daki ilk resitali sonrasında ise “Marlow tarihinde resital veren müzisyenler arasında en yüksek performansı sergileyen genç yetenek” olarak değerlendirilerek, izleyicilerle kurduğu yüksek ve sıcak diyalogla ‘doğuştan yorumcu’ övgüsüyle haberlerde yer almıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.