kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
STERLIN
40,8115
BITCOIN
$70.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sümer Erek’in gözünden ‘Akdeniz Günleri’ Dalston’da

Ressam, küratör ve sanatçı Sümer Erek, son sergisi ‘Akdeniz Günleri’ ile toplumla buluştu.

Sümer Erek’in gözünden ‘Akdeniz Günleri’ Dalston’da
02.12.2017
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE yaşayan ve özellikle Londra’da bulunan Türkçe konuşan toplumlar arasında yaratıcı ve yenilikçi sanat anlayışıyla her daim ön plana çıkan ressam, küratör ve sanatçı Sümer Erek, son sergisi ‘Akdeniz Günleri’ ile toplumla buluştu.

Erek, bu sergide Akdeniz’i sadece bir kara parçası olarak değil, bir anlamda ‘insana yön veren değer bütünü’ olan davranış, yaşam tarzı ve genel anlamıyla ‘kültürü’ ile ele alıyor. Dalston Kingsland’da bulunan başarılı emlak merkezi Homefinders ofisinde sergilediği ve sergilerini taşıdığı alanlara verdiği isim olan “An Other Place” temasıyla, Akdeniz Günleri 18 Kasım akşamı sanatseverlerle buluştu.

EREK’İN SANATSAL YOLCULUĞUNUN AYNALARI

Tuval üzerine yağlı boya ve kağıt üzerine kolaj tekniğiyle yapılmış çalışmalar, Erek’in İngiltere’ye ilk geldiği yıllarda yaptığı eserler ile son zamanlarda gerçekleştirdiği sanatsal çalışmaların bir bileşkesi olarak katılımcılarla buluştu. Erek’in bugüne dek yaptığı sergilerden farklı olarak ciddi bir zaman farkının karşılaştırılmasını sağlayan Akdeniz Günler, Erek’in sanatını icra etmesi anlamında kıyaslama olanağı da sunmakla beraber çeşitlilik anlamında da sanatseverlere geniş yelpazede bir bakış açısı sunuyor.

Homefinders direktörü Haydar Şehri, sergiye dair yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Homefinders olarak uzun zamandır severek takip ettiğimiz toplumumuzun değerli sanatçılarından Sümer Erek’in eserlerine ev sahipliği yapmak, böylelikle yerel sanatın gelişimi ve desteklenmesinde bir payda bulunmak bizim için gurur verici.”

Sümer Erek ise, Akdeniz Günleri’ni ele aldığı açıklamasında birbirini tamamlayan tuvallerin, zaman ve mekan farklılıkları gözetmeden bir hikaye anlattığını ve bu açıdan serginin kendisine özgü bir hikayesi olduğunu vurguladı.

Bir başka Akdenizli olan Halikarnas Balıkçısı’nın (Cevat Şakir Kabaağaçlı) da dediği gibi:

Akdenizin karakteri ‘Hayır’dan çok ‘Evet’ demeye yatkındır. ‘Evet’ demek o denli kolay ki!… Oysa ‘Hayır’  deyince bir sıkıntı duyulur. Altıncı Kıta ‘Evet! Evet! ülkesidir.” Erek de, bulunduğu yeri reddeden bir konumdan değil,  geldiği yerle, bulunduğu yer arasında, kendi yaşam deneyimlerinden süzüp geçirdiği yeni bir ‘Akdeniz ölçeği’ yaratmak istiyor.

Akdeniz Günleri, 14 Aralık’a kadar Pazartesi-Cumaları 10:00 – 17:00 ve Cumartesileri 10:00 – 13:00 arasında sanatseverlerle buluşacak. Detaylı bilgi ve rezervasyon için anotherplace12@gmail.com adresine e-posta atabilirsiniz.

Adres: AN OTHER PLACE / HOMEFINDERS 146 Kingsland High St E8 2NS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.