kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
STERLIN
40,9530
BITCOIN
$71.213
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Osman Balıkçıoğlu’nun yeni kitabı sevenleri ile buluştu

Uzun yıllardır Londra’da yaşayan Kıbrıs’ın sevilen isimlerinden yazar Osman Balıkçıoğlu 5. kitabı “Uzaktan Gazel Okuyan Adam” isimli eserinin tanıtım ve imza günü Londra Haringey Grand Palace’ta gerçekl

Osman Balıkçıoğlu’nun yeni kitabı sevenleri ile buluştu
05.07.2017
0
A+
A-

Uzun yıllardır Londra’da yaşayan Kıbrıs’ın sevilen isimlerinden yazar Osman Balıkçıoğlu 5. kitabı “Uzaktan Gazel Okuyan Adam” isimli eserinin tanıtım ve imza günü Londra Haringey Grand Palace’ta gerçekleşti.

Özellikle dünyaya kendi penceresinden farklı bir gözle bakmayı başaran yazar, Kıbrıs ve Londra’da yaşayan Türklerin yarı İngilizce, yarı Türkçe konuşmalarını ve yılların birikimi olan anekdotları mizahi bir dille bizlere aktarıyor.

Bu önemli tanıtım ve imza gününde değerli Yazar Osman Balıkçıoğlu’nu sevenleri yalnız bırakmadığı bu güne Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Zehra Başaran, Türk Okulları ve çeşitli dernek başkanları da katıldı.

İmza gününde ilk olarak konuşmasını yapması için davet edilen Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Zehra Başaran şunları söyledi.

“Birçoğumuz Kıbrıs’tan, vatanımızdan ayrı olarak bu topraklarda yaşıyoruz. Ancak anılarımız hiçbir zaman bizleri terk etmiyor. Anılarımızı her zaman içimizde saklıyoruz. Örneğin, benim ninemin Kıbrıs’taki evi aslında küçük bir ev. Ancak benim hayalimde bir şato gibi. Her yerini bilirim o evin. Benim için inanılmaz anılarla doludur. İşte Osman Bey gibi önemli yazarlarımız bizim bu anılarımızı ve kültürümüzü yaşatmamızda çok önemli bir rol oynuyor. Bugün burada Osman Balıkçıoğlu beyefendinin 5.kitabı “Uzaktan Gazel Okuyan Adam” kitabının tanıtım ve imza günü için toplanmış bulunuyoruz. Eminim bu kitapta bizleri kendi anılarımızla da buluşturacak birbirinden değerli hikayeler vardır. Öncelikle kendisine daha sonra katılan tüm davetlilere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bu önemli günde kendisini yalnız bırakmayarak heyecanını paylaşan konuklara hitap eden yazar Osman Balıkçıoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Önemli sayıda bir Kıbrıslının yaşadığı Londra’da birçoğumuz çok eski yıllardan beri burada yaşıyoruz. Aklımız ise sürekli Kıbrıs’ta. Hepimiz bir şekilde Kıbrıs’a döneceğiz diyoruz. Kıbrıs’ta evler alıyoruz, boş tutuyoruz bir gün gideceğiz diye. Ancak bir sebepten bir türlü gidemiyoruz. Bende gideceğim diyorum hep döneceğim artık diyorum ama olmuyor. Burayı da bir türlü bırakamıyorum. Ancak gideceğim kesin gideceğim ama canlı mı gideceğim ölü mü gideceğim onu bilmem.”

“Buraya geldiğimizde birçok şey değişti hayatımızda. İngilizce konuşuyoruz belki ama kendi dilimizi ise hiçbir zaman bırakmadık. Tabi konuşmalar zaman zaman birbirine geçerek komik bir hal almaya başladı. Bende yaşadığım anıları bu kitapta işte tamda bu farklı dille sizler için topladım. Umarım okuduğunuzda sizde beğenirsiniz. Yüzünüzde küçük bir tebessüm bile olmasına neden olursam ne mutlu bana. Başta değerli Kıbrıs Temsilcimiz Sayın Zehra Başaran olmak üzere katılan tüm sevenlerime teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.