kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5435
EURO
34,8563
STERLIN
40,5444
BITCOIN
$64.902
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Metaverse’ü tanıtan Facebook isim değişikliği yaptı, ‘Meta’ oldu

Metaverse’ü tanıtan Facebook isim değişikliği yaptı, ‘Meta’ oldu
29.10.2021
0
A+
A-

Facebook bir süredir konuşulan isim değişikliğini gerçekleştirdi ve dijital dünyadaki çoklu evreni yansıtma planıyla uyumlu olarak “Meta” adını aldı.

Yalnızca sosyal medya platformu olarak bilinmenin ötesinde sanal gerçeklik ve oyun alanlarında da atılım yapmaya hazırlanan şirket, bundan böyle Meta Platform adını taşıyacak. Alt şirketler Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların ismi aynı kalırken, yalnızca ana şirketin ismi değişecek.

1 Aralık’tan itibaren borsada yeni ismiyle yer alacağını duyuran şirket, ayrıca Kalforniya’daki Menlo Park’ta yer alan merkezindeki Facebook’un simgesi olan yukarı kalkan baş parmağı işaretini mavi sonsuzluk şekliyle değiştirdi.

“Facebook her şeyi temsil edemiyor”

Şirketin kurucusu ve tepe yöneticisi Mark Zuckerberg isim değişikliğini duyurduğu canlı yayınlanan arttırılmış gerçeklik konferansında yeni ismin yalnızca sosyal medya ile anılmak yerine “metaverse” yani “gerçeğe yakın sanal dünya” amacını yansıttığını belirtti.

Zuckerberg Facebook ismine atıfta bulunarak, “Şu anda markamız ürünümüzle iç içe. O nedenle yaptığımız ve yapacağımız her şeyi temsil etmesi mümkün değil” dedi.

Şirketin artırılmış ve sanal gerçeklik üzerine yoğun yatırım yaptığını vurgulayan Zuckerberg, “Zaman içinde umarım, bir çoklu evren şirketi olarak görülürüz. ben çalışmalarımızı ve kimliğimizi geliştirmekte olduklarımız üzerine dayandırmak istiyorum” diye konuştu.

Zuckerberg değişimin farklı uygulama ve teknolojileri yeni marka altında toplayacağının, ancak kurumsal yapısını değiştirmeyeceğinin altını çizdi.

Facebook’un borsadaki hissesi açıklamanın ardından yüzde 3,7 yükselerek 323,81 dolardan işlem gördü.

Zuckerberg: Metaverse ürettiğimiz her ürüne dokunacak

İnsanların metaverse’de hayal edebileceği her şeyi yapabileceğini aktaran Zuckerberg, “Bu gelecekte, işe gidip gelmeden ofise, arkadaşlarınızla bir konsere veya ebeveyninizin oturma odasına anında bir hologram olarak ışınlanabileceksiniz” ifadesini kullandı.

Zuckerberg, farklı bir yaklaşım benimsemeye çalıştıklarını, hizmetlerinin mümkün olduğu kadar çok insan tarafından erişilebilir olmasını istediklerini, bunun da daha az maliyetli hale getirmek için çalışmak anlamına geldiğini aktardı.

Mark Zuckerberg, “Umudumuz, önümüzdeki on yıl içinde metaverse milyarlarca insana ulaşması, yüz milyarlarca dolarlık dijital ticarete ev sahipliği yapması ve milyonlarca yaratıcı ve geliştiricinin işlerini desteklemesi.” değerlendirmesinde bulundu.

Facebook ağır eleştiri altında

İsim değişikliğinin son dönemde eski bir Facebook çalışanı tarafından şirketin karı güvenliğin önünde gördüğünü ve algoritmasının birçok ülkede ulusal ayaklanmaların ve şiddet olaylarının önünü açabilecek kadar bölücü ve kutuplaştırıcı görüşleri körüklediği eleştirisinin sonrasında gelmesi dikkat çekti.

Mark Zuckerberg eski Facebook çalışanı Frances Haugen’in Amerikan Kongresi’nde şirketi hedef alan ifadelerinin ardından iddiaları yalanlamış, söylenen ve yazılanların şirketi yansıtmadığını belirterek güvenlik, ruh ve akıl sağlığı gibi konuları çok ciddiye aldıklarını vurgulamıştı.

 

Kaynak: EuroNews

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.