kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
STERLIN
40,3217
BITCOIN
$63.862
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Teknoloji devi Apple kredi kartı çıkardı: Apple Card neden diğer kredi kartlarından farklı?

Teknoloji devi Apple kredi kartı çıkardı: Apple Card neden diğer kredi kartlarından farklı?
26.03.2019
0
A+
A-

Kartın önemli bazı avantajları bulunuyor. Örneğin kartı almak için uzun başvuru ve bekleme süreleri kısalacak. Saniyeler içerisinde iPhone ile üyeliği başlatmak mümkün olacak. Elbette kartı alabilmek için yine de ekonomik durumunuz incelenecek ve onaylanacak ancak tüm bunların toplamda sadece dakikalar süreceği belirtiliyor.

2014’ten bu yana önemli bir ödeme platformu haline gelen Apple Pay’in veri tabanını kullanacak olan Apple Card ayrıca kullanıcılarından hiçbir ek ücret almayacağı vaadi ile çıktı. Geri ödemelerde gecikme olursa her kredi kartında olduğu gibi gecikme faizi olacak ancak bunun dışında açık veya gizli başka bir ek ücret yer almayacak.

Puan yerine anında para kazanma

En çok öne çıkan özelliği ise Apple Card ile yapılan işlemlerde kazanılan paranın direk olarak kullanıcının hesabına geçecek olması. Bu şekilde kullanıcılar puan toplamakla veya toplanan puanları kullanabilmek için bürokratik işlemlerle uğraşmayacak.

Apple Card ile yapılan ödemelerde Apple Pay kullanıldığında ödemenin yüzde 2’si, Apple ürünleri satın alındığında yüzde 3’ü ve eğer ödeme işlemi fiziki kart ile yapılmışsa miktarın yüzde 1’i hesaba geri yatacak.

Yeni tasarım titanyum kart

Apple cihazlarındaki sanal kart uygulamasını kabul etmeyen işletmeler için de titanyumdan yapılmış olan fiziki bir kart kullanılacak ancak diğer kartlardan farklı olarak bu kart üzerinde kişinin adı ve bir çip dışında hiçbir numara veya bilgi yer almayacak.

Apple Card, iPhone üzerinden direkt mesajlar ile Apple Card üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasına da olanak sağlayacak ve bankaların müşteri temsilcileriyle konuşmak için telefonda beklemeye gerek kalmayacak.

Tüm ödemeler otomatik olarak kategorilere ayrılarak Apple Maps entegrasyonu sayesinde ödemenin tam olarak nerede yapıldığı görülebilecek.

Apple Pay 40’dan fazla ülkede kullanıma sunulacak

Tim Cook, Apple Pay’in bu yıl 10 milyar işlem hacmini geçeceğini belirterek Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzde 70’inde Apple Pay kullanılabildiğini ve bu oranın Avustralya’da yüzde 99’a ulaştığını kaydetti. Henüz bir çok ülkede kullanılamayan Apple Pay bu yıl sonuna kadar 40’dan fazla ülkede daha kullanıma sunulacak.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.