kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Jaguar Land Rover kemer sıkmaya karar verdi

Jaguar Land Rover kemer sıkmaya karar verdi

İngiltere’nin en büyük otomobil üreticisi Jaguar Land Rover, 2018’in üçüncü çeyreğine ait mali raporları paylaştı. Sadece 3 ayda 90 milyon sterlin (117 milyon $) vergi öncesi zarar uğradığını belirten İngiliz otomotiv devi kemer sıkma programını açıkladı. İşte detaylar.

Son dönemde Çin ile ABD arasında ortaya çıkan ticari gerilimlerden payını alan Jaguar Land Rover (JLR) Çin’in otomobil ve otomobil parçalarında % 25’i bulan ithalat vergileri nedeniyle satışlarda büyük bir düşüş yaşadı. Tabii bu düşüşte İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecinin (Brexit) getirdiği belirsizlikler ve Avrupa’da dizel otomobillere olan talebin düşüşü de oldukça etkili oldu diyebiliriz.

JAGUAR LAND ROVER CEO’SU AÇIKLAMA YAPTI

Jaguar Land Rover CEO’su Ralf Speth şirketin üçüncü çeyrek zararları ile ilgili olarak “Son çeyrekte piyasa koşularının daha da zorlaştığını gördük. Çin’den gelen talebin azalması, Avrupa’da dizellere olan düşük talep, Brexit’in getirdiği belirsizlikler ve WLTP standartlarının değişmesi ile birlikte kârımız azaldı” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Jaguar Land Rover üst düzey yöneticileri şirketin kâr ve satışlarındaki keskin düşüşten sonra kemer sıkmaya karar verdi. Bu kapsamda önümüzdeki 18 ay içinde şirkete yaklaşık 2.5 milyar sterlin (3,3 milyon $) tasarruf sağlayacak dev tasarruf programı açıklandı.

Şirket tasarruf planları kapsamında işten çıkarmaların olmayacağını özellikle belirtti. Ancak analistler şirketin iş gücünde bir azaltmaya gitmeden 18 ay gibi kısa bir sürede 2,5 milyar sterlin tasarruf yapmasının neredeyse imkansız olduğunu belirtiyor. Yaşanan bazı gelişmeler ise analistlerin açıklamalarını doğrular nitelikte.

Kısa bir süre önce Land Rover’ın Solihull’daki fabrikasında çalışan yaklaşık 1000 kişinin işten çıkarıldığı ortaya çıktı. Öte yandan Jaguar’ın Castle Bromwich fabrikasında ise işçilerin sadece haftada üç gün mesai yaptığı biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.