kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
STERLIN
40,9450
BITCOIN
$70.447
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Starbucks’ta bir devir kapanıyor

Starbucks’ta bir devir kapanıyor
16.03.2022
0
A+
A-

Kahve zinciri Starbucks, ikonik karton ve plastik bardaklarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Dev kahveci, 2025 yılına kadar atıkları azaltmak amacıyla yeniden kullanılabilir bardaklara geçmeyi amaçlıyor. Buna göre, her müşterinin bir seramik ya da yeniden kullanılabilir kupa ödünç alarak kahve siparişlerinde kullanabilmesi hedefleniyor. Son olarak, dev kahve zinciri Starbucks da, kullanılan tek kullanımlık ikonik bardaklarının değiştirilmesi için bir adım atmaya hazırlanıyor. Karton bardaklardaki beyaz üzerine Starbucks logosunun yerleştirildiği veya tatillere özel temalara yer verilen bardaklar ve soğuk içecekler için şeffaf plastik bardaklar pek çok müşteri tarafından beğenilse de şirket bu bardakların atığa dönüştüğünü ve sokaklarda, caddelerde dolaştığının farkında. 

‘ÖDÜNÇ BARDAK’

CNN’e konuşan Starbucks Sürdürülebilirlik Başkanı Michael Kobori, “Kupamız her yerde ve bunu seviyoruz. Ama aynı bardaklar tek kullanımlık ve atıldıklarında çöplüklere, sokaklara ve sularda çöp olarak kalıyor. Bazıları geri dönüştürebilir, ancak geri dönüşümlerin de sonu çöplük oluyor. Tek kullanımlık bardağı ortadan kaldırmak tek seçenek” sözlerine yer verdiği açıklamasıyla, ilerleyen günlerde karşılaşılabilecek bardaklarla ilgili ilk sinyalleri verdi. 

HENÜZ TEST AŞAMASINDA

Şirketin bu atıkların önüne geçmek için bulduğu çözümlerden biri müşterilerin Starbucks’lardan ödünç kupa alması.

Test aşamasında olduğu söylenen bu yeni uygulamayla, Starbucks, 2025 yılına kadar her müşterinin bir seramik ya da yeniden kullanılabilir kupa ödünç alarak kahve siparişlerinde kullanabilmesini hedefliyor. Buna göre müşteriler, kahveleri karton bardak yerine ödünç aldıkları Starbucks bardaklarında içebilecek.  Müşterilerin bardağı geri getirmemesi gibi durumlarla karşılaşmamak için de şirket, bu bardaklardan isteyen müşterilerden belirli bir miktar depozito alacak. Müşteriler bardakları iade ettiğinde de bu depozito geri ödenecek.

Tabii söylenenlere göre şirketin atık bardaklar için tek çözüm yöntemi de bu değil. Bu sebeple Starbucks, tek kullanımlık bardaklar yerine kullanabileceği yeni yöntemler üzerinde çalışmaya başladı

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.