kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5611
EURO
34,7000
STERLIN
40,4288
BITCOIN
$61.258
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Türkiye’nin bazı tercihleri büyük endişe yaratıyor”

Antonio Tajani, Türkiye’nin AB üyeliğine adaylığıyla ilgili konuşurken “başta haber alma özgürlüğü” olmak üzere Türkiye’nin “son zamanlarda yaptığı bazı tercihlerin büyük endişe yarattığını” söyledi.

“Türkiye’nin bazı tercihleri büyük endişe yaratıyor”
19.02.2017
0
A+
A-

 

Avrupa Parlamentosu’nun yeni başkanı İtalyan Antonio Tajani.

Avrupa Parlamentosu’nun yeni başkanı İtalyan Antonio Tajani, Türkiye’nin AB üyeliğine adaylığıyla ilgili konuşurken “başta haber alma özgürlüğü” olmak üzere Türkiye’nin “son zamanlarda yaptığı bazı tercihlerin büyük endişe yarattığını” söyledi.

İtalyan Il Messaggero gazetesine konuşan Tajani, “Türkiye (AB’ye) üyeliğe aday. Bu gerçekleşebilir mi?” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

“Türkiye kilit önemde bir muhatap. Göçmenler konusunda yaptığımız anlaşma işe yarıyor. Ancak AB üyeliği adaylığına gelince, son zamanlarda yaptığı bazı tercihler büyük endişe yaratıyor. Başta da haber alma özgürlüğünün korunması konusu geliyor. Türkiye bir dost ülke ancak kurallarımıza saygı göstermeli.”

ABD’NİN DOSTU OLMAK, BOYUNDURUĞU ALTINDA OLMAK ANLAMINA GELMİYOR

Antonio Tajani, Avrupa’da popülist hareketlerin yükselişiyle ilgili olaraksa “Çözüm, bu partilere saldırmak değil. Bugüne kadar verilen yanıtlardan hoşnutsuz kalarak bu partilere oy veren yurttaşlara cevap vermektir” dedi.

ABD’de Donald Trump’ın politikalarına tepki olarak Avrupa’nın “bugüne kadar yapamadığı sıçrayışı” gerçekleştirmesinin mümkün olup olmadığı sorusuna yanıt verirken de Tajani, Trump’ın “Avrupa’da bir onur uyanışına neden olduğunu”, “Bu sayede Avrupa’nın daha güvenilir ve daha yetkili olarak görülebileceğini” söyledi.

Tajani, “ABD’nin dostu olmak, boyunduruğu altında olmak anlamına gelmiyor” diye de ekledi. (bbctürkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.