kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
STERLIN
40,6560
BITCOIN
$64.732
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da ‘Mavi Marmara’ paneli yapıldı

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde ciddi gerilime yol açan ‘Mavi Marmara’ olayı Londra Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen panelde masaya yatırıldı.

Londra’da ‘Mavi Marmara’ paneli yapıldı
02.12.2016
0
A+
A-

 

 

mavi-marmara-karsilama_main

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde ciddi gerilime yol açan ‘Mavi Marmara’ olayı Londra Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Panelde, söz konusu olayda İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 18 yaşındaki Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan da bir konuşma gerçekleştirdi.

Stoke and White avukatlarından Rodney Dixon QC, tarih ve politika uzmanı Dr. John Chalcraft, Alexandra Lort-Phillips, İstanbul Selahattin Zaim Üniversitesi’nden uluslararası hukukçu Ali Emrah Bozbayındır’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Gerry Simpson yaptı.

580a5067

Ali Emrah Bozbayındır, ‘Mavi Marmara’da yaşanan olaylar nedeniyle mağdurların, gerek Türkiye’de gerekse Avrupa İnsan Hakları mahkemelerinde haklarını savunması gerektiğini belirtirken, Ahmet Doğan, “Oğlum Furkan, gerçekleşen saldırıda yaralandı. Fakat İsrail askerleri O’nu yaralı haldeyken öldürdü. Bu olay bizi derinden sarstı. Ben de ABD Başkanı Barack Obama’ya “Sizin başınıza böyle bir olay gelse nasıl bir mücadele verirdiniz?” diye bir mektup yazdım. Gelen yanıtta, süreçle alakalı olarak yapabilecekleri bir şey olmadığı yazıyordu. Bu geri bildirim de beni derinden sarstı.” dedi. Konuşmacılardan Rodney Dixon QC ise, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan bu üzücü olayın sürekli gündemde tutulması gerektiğini ifade etti.

580a4915

MAVİ MARMARA OLAYI NEDİR?

Hatırlanacağı üzere, 31 Mayıs 2010’da 700 mürettebatıyla Türkiye’den Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara isimli gemiye uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından saldırı düzenlenmiş, 10 kişi yaşamını yitirmiş, 50’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Bu tarihten sonra iki ülke ilişkileri ciddi manada gerilmiş, uzun süren müzakereler sonucunda İsrail, Mavi Marmara baskınında yaşamını yitirenler için 20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Mavi Marmara baskınında yaşamını yitirenlerin ailelerine tazminat ödenmesi, Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için koyduğu üç şarttan birisiydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.