kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
STERLIN
40,9357
BITCOIN
$70.632
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Trump cephesinden ‘Bağımsız Kürdistan’ açıklaması

Trump cephesinden ‘Bağımsız Kürdistan’ açıklaması
24.11.2016
0
A+
A-
Donald Trump
ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı General Mike Flynn, Trump’ın Kürtlere büyük önem verdiğini ve önümüzdeki dönemde destek noktasında yeni gelişmeler kaydedileceğini söyledi. Fynn, gelecekte bir bağımsız Kürdistan devletinin kurulabileceğini söyledi.
 Flynn, Trump’ın Kürdistan ve Peşmergeye dair görüşlerinin ne olduğuyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: “Bu soru beni mutlu etti. Peşmerge en kahramanca mücadeleyi veren güçlerdendir.

Peşmergeyle birlikte yürüttüğüm çalışmalar, bana Peşmergenin, çok yetenekli bir yönetime ve önemli bir örgütlenme yapısına sahip olduğunu gösterdi. DAİŞ’in tamamen yok edilmesi için ABD’nin daha fazla yardımına ihtiyaçları var. Peşmerge genelde bütün Orta Doğu coğrafyasında özelde ise Irak’ta çok gururlu bir sorumluluğu yerine getiriyor. Peşmergenin, ABD tarafından daha fazla desteklendiğini görmeyi çok isterim. Aynı zamanda Kürdistan’ın da bölgedeki önemli konumu ve istikrarı sağlaması beni çok mutlu ediyor.”

“ORTA DOĞU YENİDEN ŞEKİLLENECEK”

Kurdistan TV’ye konuşan Flynn, “Bana göre Kürtler, bu güne kadar rastladığım en kahraman topluluklardandır” ifadesini kullandı. Kurulacak bağımsız Kürdistan devletine ABD ve koalisyon ülkelerinin destek vermesinin önemli olduğunu vurgulayan Flynn şöyle konuştu: “Bana göre yeni bir Orta Doğu şekillenecek ve Irak ile Suriye bütünlüğünü koruyamayıp dağılacak. Orta Doğu’da üç veya dört yeni devletin doğacağı kanaatindeyim ve gelecekte bir bağımsız Kürdistan’ı göreceğimizi söyleyebiliriz.” (Cumhuriyet)

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.