kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Son Dakika: Demirtaş ve 5 HDP Milletvekili tutuklandı!

Son Dakika: Demirtaş ve 5 HDP Milletvekili tutuklandı!
04.11.2016
0
A+
A-

975678

 HDP’li milletvekillerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan tutuklandı

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan vekiller emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk ediliyor. Önder Diyarbakır’da, Baluken Bingöl’de, Irmak ve Zeydan da Hakkari’de adliyeye sevk edildi.

BALUKEN TUTUKLANDI

HDP milletvekillerine yönelik terör soruşturmaları çerçevesinde Ankara’da gözaltına alınan Grup Başkanvekili İdris Baluken, getirildiği Bingöl’de adliyeye sevk edildi.HDP milletvekillerine yönelik terör soruşturmaları çerçevesinde gece saatlerinde parti genel merkezine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl’e getirildi. Burada Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Baluken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bingöl’de ifade veren İdris Baluken tutuklandı.

HDP GENEL MERKEZİNDE ARBEDE

HDP Genel Merkezi’nde İdris Baluken, Mithat Sancar ve Aysel Tuğluk gibi isimler durumu değerlendirmek için MYK toplantısı gerçekleştirdi. Polisin, HDP Genel Merkezi’ne terörle mücadele polisleri tarafından baskın düzenlemesiyle toplantı sona erdirildi ve Genel Merkez boşaltıldı. Genel Merkez’in boşaltılması sırasında polisler ve partililer arasında arbede yaşandı.

BAŞBAKANLIKTAN “ULUSLARARASI” AÇIKLAMA

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, HDP eş başkanları ve milletvekillerine yönelik operasyonla ilgili uluslararası basına yönelik bir duyuru yayınladı.Duyuruda, gözaltıların HDP’li vekillerin ifade vermeye gitmemeleri nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi. Duyuru şöyle:”Hakkında suç isnadı bulunan bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinden sonra ifade vermek üzere mahkemelere çağrılan bazı HDP’li Milletvekillerinin bu çağrıya uymaması üzerine, savcılıklarca verilen talimatlar doğrultusunda gözaltı kararları uygulanıyor. Polis ekiplerince ilk olarak HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde daha önce çağrılmasına rağmen ifade vermeye gitmediği gerekçesiyle Ankara’daki evinde gözaltına alındı.

HDP’DEN AÇIKLAMA: SİYASET TARİHİNE KARA LEKE OLARAK GEÇECEK

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen basın açıklaması yaptı. Bilgen’in açıklamaları şöyle:”Dün gözaltına alınan arkadaşlarımızın yargıdan kaçma diye bir derdi yok. Biz bu ülkede darbe koşullarının herkes tarafından görülmesini, bütün dünya tarafından bilinmesini istediğimiz için ifadeye gitmedik. Dolayısıyla da bir kaçma yaklaşımıyla olayı değerlendiren havuz medyası sadece kirli propagandasına, karalama kampanyasına devam ediyor. Darbe koşullarını bu ülke eninde sonunda aşacak Geçmişte de darbeler yaşandı. Geçmişte de siyasetin önünü kesen engellemeler, müdahaleler yapıldı. Ama o günler nasıl geçtiyse, bugünler de geçecek. Fakat Türkiye tarihine, siyaset tarihine bir kara leke olarak geçecek.Biz, ifadeye çağrılan arkadaşlarımız ve bugüne kadar gözaltına alınan bütün yöneticilerimize karşı tutumu bir tasfiye girişimi olarak görüyoruz. Bir siyasi linç, bir kuşatma ve baskı, faşizan rejimin ayak sesleri olarak görüyoruz. Bundan sonrasında bu sürecin geleceğini belirleyecek olan şey, demokratik çevrelerin, sivil toplumun, uluslararası kamuoyunun Türkiye’de barıştan demokrasiden yana olan kamuoyunun sesini yükseltmesi olacak. Buna boyun eğmeyeceğimizi, bize oy veren herkesin, bizim duruşumuzu tavrımızı önemseyen herkesin sergileyeceği tavırla bu faşizan baskıyı püskürtmesini istiyoruz. Dolayısıyla herkesi dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz.” (Haberturk)

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.