kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
STERLIN
41,1230
BITCOIN
$70.750
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz turistlerden Türkiye güvenli ülke çağrısı

Didim ilçesini yoğunluklarıyla küçük İngiltere’ye çeviren bir kısmı Türk vatandaşı olan İngilizler, tüm dünyaya Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğu çağrısı yaparak, tanıdıkları herkesi tereddütsüz davet ediyor.

İngiliz turistlerden Türkiye güvenli ülke çağrısı
12.08.2016
0
A+
A-

6483861_69_z

Ege Bölgesi’nin önemli turizm kentlerinden Aydın‘ın Didim ilçesini yoğunluklarıyla küçük İngiltere‘ye çeviren bir kısmı Türk vatandaşı olan İngilizler, tüm dünyaya Türkiye‘nin güvenli bir ülke olduğu çağrısı yaparak, tanıdıkları herkesi tereddütsüz davet ediyor.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan turistlerden İngiliz vatandaşı 46 yaşındaki Amanda Walker, Türkiye‘de olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyledi.
Buraya geldiği için sevinçli olduğunu belirten Walker, “Her gelişimde mutlu oluyorum.İngiltere‘den arkadaşlarım “Türkiye güvenli değil neden oraya gidiyorsun” diye soruyor. Ama ben onlara hiç aldırış etmiyorum. Biliyorum ki Türkiye çok güvenli bir ülke.” dedi.
TÜRKLERİN DEMOKRASİ İÇİN SAVAŞABİLECEKLERİNİ GÖRDÜK
Walker, “Oradaki vatandaşlarımızın da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Didim‘in,Londra‘dan daha güvenli olduğunu söyleyebilirim. Türkiye‘yi ve Türk insanlarını çok seviyorum” diye konuştu.
FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin de düşüncelerini aktaran Walker, şunları kaydetti:
“Olayların olduğu gün İngiltere‘deydim. Annem ve babam buradaydı. Bana Didim‘e gelebileceğimi ve korkacak hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Ben de korkmadan buraya geldim. O zamanlar neler olduğunu anlayamadık. Ama Türk arkadaşlarım bana demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını anlattı. Türk insanının demokrasi için savaşabileceklerini gördük.”

BURALARI ÇOK SEVİYORUM

Didim’e tatile 22 yıldır geldiğini belirten 63 yaşındaki Brain Watson ise burada tatil yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, burada çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu ifade etti.
Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu vurgulayan Watson, şöyle konuştu:
“Olaylar sadece Türkiye‘de olmuyor. Dünyanın birçok güvenli diye bilinen ülkelerinde olaylar oluyor. Eğer bu korku olacaksa, o zaman herkes evinde otursun ve dışarıya çıkmasın. Eğer Türkiye‘yi problemli olarak görsem eşimle her yaz buraya tatile gelmem. Buraları çok seviyorum.”
Tüm dostlarını da buraya tatile beklediğini belirten Watson, “Darbe girişimi oldu bitti ama Türk insanı ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Türk insanı demokrasi için tüm bu olumsuzlukları yener ve üstesinden de gelir buna inanıyorum. Tanıdığım herkesi gönül rahatlığıyla Türkiye‘ye davet ediyorum.” dedi.
Bu arada Watson, sanatçı İbrahim Tatlıses‘i çok sevdiğini, bir çok şarkısını ezbere bildiğini de sözlerine ekledi.

kas

OTELLER DOLUYOR, YOĞUNLUK ARTIYOR
Didim’de hava sıcaklıklarının artmasıyla, ilçedeki büyük plajlardan Altınkum‘da yoğunluk yaşanıyor. Tekne turları da hareketlendi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner,Didim‘deki otellerde yerli turist ağırlıklı olmak üzere yüksek oranda doluluk gözlediklerini, bunun da sevindirici olduğunu ifade etti.
Alkaner, “Otellerde şu anda yüzde 85 doluluk mevcut. İyi bir performans yakaladık. Müşteri bölgeyi seviyor. İç pazardan hareketlilik akmaya başladı. Rusya‘nın turizme hemen bir etkisi söz konusu değil. Rusya‘dan gelen turist zaten çoğunlukla güneye gidiyor.” dedi.
Didim’e daha çok Avrupa‘dan turist geldiğini belirten Alkaner, şöyle devam etti:
Rusya ile yaşanan olumlu sürecin Avrupa pazarına da yansımasını ümit ediyoruz. Şu anda Avrupa pazarında da kısmen sıkıntılar var. Eğer Avrupa pazarını toparlayabilirsek 2017 yılı muhteşem olur.”
İlçedeki otellerde turizm hareketliliğinin mayıs ayında başlayıp ekimde son bulunduğunu vurgulayan Alkaner, “Temmuz ve ağustos ayında iç pazar yabancı turizm kaybını telafi etti diyebiliriz. Bayram sonrası İngiliz, Alman ve Belçika‘dan müşteriler bekliyoruz.” diye konuştu.
Didim Gezi Tekneleri Kooperatifi Başkanı Ayfer Kamacı ise son 10 günde büyük yoğunluk olduğunu belirterek, şunları söyledi:
Ramazan Bayram ile bir yoğunluğumuz olmuştu ama ne yazık ki darbe girişimi işlerimizi sekteye uğrattı. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla tekne turlarına ilgi oldukça arttı. Ümit ediyorum ki Kurban Bayramı‘nda tam doluluk yaşarız.”
Kamacı, kendisinin de işlettiği teknede daha çok İngiliz turistleri ağırladıklarını ifade ederek, “Müşterilerim İngiliz vatandaşı. Hepsi korkmadan Didim‘e geliyor ve banaTürkiye‘nin güvenli ülke olduğunu, burada rahat olduklarını söylüyorlar” dedi. (aa)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.