kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
STERLIN
41,0301
BITCOIN
$70.581
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Askerlik döviz bedelinin düşürülmesi gündemde

Dövizle askerlik bedelinin düşürülmesine ilişkin kanun tasarısı Meclis’e sunuldu.

Askerlik döviz bedelinin düşürülmesi gündemde
30.12.2015
0
A+
A-

 

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu.

Dövizle askerlik bedelinin düşürülmesine ilişkin kanun tasarısı Meclis’e sunuldu. AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız tarafından tepki ve eleştirilere neden olan kanun tasarısıyla ilgili olarak, ‘‘Konuyla ilgili Bakanlarımızla görüşülmekte ve TBMM’indeki Komisyonlar nezdinde yasama süreci takip edilmektedir.’’, dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, ‘‘Dövizle askerlik bedelinin 6000 €’dan 1000 €’ya düşürülmesine ilişkin TBMM Başkanlığına sunulan kanun tasarısı yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız nezdinde tepkilere yol açmış, bir takım soruları beraberinde getirmiştir. Gelen tepkiler doğrultusunda konuyla ilgili açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

 “BAŞBAKAN 1000 EURO’YA DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN SÖZ VERDİ”

Bu ihtiyaç doğrultusunda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik açıklanan seçim paketinde dövizle askerlik bedelinin 6000 €’dan 1000 €’ya düşürülmesi Başbakanımız tarafından söz verilmiş, bu vaat partimizin seçim beyannamesinde yer almıştır. Ayrıca hükûmetimizin son olarak açıkladığı Eylem Planında dövizle askerlik bedelinin düşürülmesi 3 aylık dönem içerisinde atılacak adımlar arasında zikredilmiştir.

Dövizle askerlik bedelinin yurt dışında yerleşik ve yürürlükteki kanundaki şartlara sahip olan herkes için 6000 €’dan 1000 €’ya düşürülmesi gündemimizde yer almaktadır. Özellikle yurt dışında doğmuş ve büyümüş gençlerimizin Türkiye’ye olan aidiyetlerinin güçlendirilmesi, gelecek nesillerde de varlığımızı korumak adına hayati öneme sahiptir. Bunun için de bedelin 1000 €’ya düşürülmesi önem arz etmektedir. Ayrıca 38 yaşından büyük, maddi sorunlar nedeniyle dövizle askerlik bedelini yatıramadığı için asker kaçağı olarak gözüken ve bu sebeple yıllardır Türkiye’ye gelemeyen,  akraba ve dostlarını ziyaret edemeyen vatandaşlarımız, önemli bir sosyal sorunu teşkil etmektedir. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermekte gündemimizde yer alan konular arasında bulunmaktadır.

Bu hususlar doğrultusunda TBMM’ne sunulan kanun tasarısıyla ilgili yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızca dile getirilen tepkiler dikkate alınarak ilgili Bakanlarımızla görüşülmekte ve TBMM’indeki Komisyonlar nezdinde yasama süreci takip edilmektedir.’’ açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.