kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
STERLIN
41,1006
BITCOIN
$70.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

‘Urfalı Kadın’ Londra’ya davet edildi

‘Urfalı Kadın’ Londra’ya davet edildi
28.03.2023
0
A+
A-

Ressam Ayşe Betil’in Venedik’teki bir sergide sanatseverlerin beğenisine sunulan Şanlıurfa’da emekçi bir kadını resmettiği tablosu şimdi de Londra’da gerçekleştirilecek Supernatural isimli sergiye davet edildi.

Ressam Ayşe Betil, ‘Urfalı Kadın’ tablosuyla 3-21 Mart’ta Venedik’te Mixing Identities sergisine katılmıştı. Sanatçı aynı eseriyle gelecek ay İngiltere’de düzenlenecek Supernatural başlıklı sergiye konuk sanatçı olarak davet edildi.

7-21 Nisan’da THE LINE sanat galerisinde gerçekleştirilecek sergide sanatçılar, fotoğraf, resim, video, enstalasyon, heykel ve performans gibi sanatın farklı dallarındaki eserleriyle yer alacak.

Globaldeki birçok küratör, koleksiyoner, yazar ve yayıncının ziyaret edeceği sergiye davet edilen Türk ressam Ayşe Betil ise gelen talep üzerine burada da kanvas üzeri yağlı boya yöntemiyle resmettiği ‘Urfalı Kadın’ tablosunu sergileyecek.

“GURUR DUYUYORUM”

Ressam Ayşe Betil, sergiye dair düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Her zaman vurguladığım gibi, şu ana dek etkilenmediğim hiçbir modeli, sadece yeteneğimi kanıtlamak kaygısıyla resmetmedim. Eserlerimde farklı coğrafyalardan, zamanlardan ve duygulardan beslenerek kendi bakış açımı ve üslubumu ortaya koydum. Geleneksel figüratif sanatın gerçekçiliğinden ilham alıyor ve dünün fırçalarını bugünün çerçevesine katıyorum. ‘Urfalı Kadın’ eserimde de figürümün tüm ayrıntılarında da bulunduğu topraklara dair detayları, yaşadığını düşündüğüm ruh halini, iyi ve kötü yanlarını imgeleştirerek tuvale aktardım. Mixing Identities’in ardından, tablomu sergilemek üzere Supernatural sergisine davet edilmekten gurur duyuyorum.”İLK

KİŞİSEL SERGİSİNİ ORTAKÖY TARİHİ HÜSREV KETHÜDA HAMAMI’NDA AÇTI

Daha önce katıldığı yurt içi sergilerin yanı sıra New York ve Paris gibi şehirlerdeki sergilerde de çeşitli eserleriyle yer alan Betil, figüratif çalışmalarla birlikte mimari peyzaj da yapıyor.

Resimlerinde yağlı, sulu ve pastel boya, kara kalem ya da karma teknik olmak üzere birçok yöntemi bir arada kullanıyor. Bu sayede sanatına bir kimlik kazandıran ressam, 11-17 Kasım 2022 tarihlerinde de Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda ‘Ellerimde İnsan Lekeleri’ isimli ilk kişisel sergisini açtı

Sanatı özgürlüğüne kavuştuğu, kendine ait bir oyun alanı olarak tanımlayan sanatçı, ilk kişisel sergisiyle  sanat izleyicilerini hem kendi iç dünyasıyla buluşturdu, hem de renklerle anlamın ötesine geçerek farklı pencereler oluşturmalarına kapı açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.