kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,7996
STERLIN
40,3508
BITCOIN
$66.125
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türkiye’ye “ucuz” övgüsü

Türkiye’ye “ucuz” övgüsü
21.10.2022
0
A+
A-

Türk Lirası’nın tarihi değer kaybının etkileri ABD’de gündemden düşmüyor. Son dönemde ABD’li turistlerin uğrak noktası haline gelen Türkiye ile ilgili ünlü dergi Forbes’ta dikkat çekici bir “övgü yazısı” yayınlandı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Forbes, Türk Lirası’nın değer kaybının en çok yabancı turistlerin işine yaradığını gözler önüne seren bir makale yayınladı.

Larry Olmsted imzalı makalede, “Avrupa’ya pahalı tatile gitmekten bıktınız mı? Uygun fiyata harika bir tatil için Türkiye’yi düşünün” başlığı kullanıldı. Makalede, Türk Lirası’ndaki değer kaybı ile birlikte Türkiye’nin tatilciler arasında öne çıktığı belirtilirken, Avrupa içinde de Türkiye’nin en uygun ülkelerden biri olduğu belirtildi.

VENEDİK’TE İKİ GÜN YERİNE TÜRKİYE’DE BİR HAFTA

Makalede, “Ben Venedik’i çok seviyorum fakat Türkiye’ye ikinci kez tatilden henüz döndüm ve bütün tatil boyunca lüks tatil yaptım, birçok şehre gittim, görülecek tarihi ve önemli yapılarını gördüm, en iyi otellerde kaldım, rehberle gezdim, iç hatlarda uçtum. Üstelik bunların hepsini Venedik’te bir hafta sonu için harcayacağım paranın çok daha azı ile yaptım” yorumunu yaptı.

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki farkı da gözler önüne seren yazar, “Bodrum’dan Kos adasına kısa bir sürede gidilebilir. Yunanistan, Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri fakat bir şişe su Kos’ta 3 Euro’yken, Türkiye’de sadece 25 sent. Bu tam 12 kat fark anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

7 GÜNDE GİTMEDİĞİ YER KALMAMIŞ

Uygun fiyata kaliteli tatil yapmak isteyen ABD’lilerin son dönemde Türkiye’ye akın ettiğini yazan Olmsted, 1900 Dolar ödeyerek yaptığı tatilin de detaylarını paylaştı.

Olmsted, “7 günde İstanbul, Kapadokya ve İzmir’e gittim. Efes antik kentine gittim, Artemis Tapınağı’nı gördüm, Kapadokya’da balon turuna çıktım. Özel rehberle Sultanahmet Camisi, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı’na gittim. Özel araçlarla transfer yaptık, en lüks otellerde kaldık. Kapadokya’da ikonik mağara otellerinde kaldım” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.