kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5471
EURO
34,8914
STERLIN
40,6003
BITCOIN
$66.616
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Erdoğan ile görüşen Putin’den ilk mesaj: Türkiye’yi en büyük gaz merkezi yapma niyetimizi ilettik

Erdoğan ile görüşen Putin’den ilk mesaj: Türkiye’yi en büyük gaz merkezi yapma niyetimizi ilettik
14.10.2022
0
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin ve TC Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmeden ilk mesajlar geldi. Rusya lideri Putin, Türkiye’yi en büyük gaz merkezi yapma niyetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini belirtti.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’daki Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi’nin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü. İki liderin basına kapalı olarak gerçekleştireceği görüşmenin öncesine heyetler arası buluşma gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşme öncesinde önemli değerlendirmelerde bulundu. Putin, ” Türkiye’yi en büyük gaz merkezi yapma niyetimizi ilettik. Gaz tedarikinde Türkiye, AB için en önemli güzergah” dedi.

Konuşmasına devam eden Putin, “Nükleer santral çalışması planlandığı gibi gidiyor. Gaz tedarikinde Türkiye en güvenli güzergah haline geldi şu an. Avrupa’dan çok daha güvenli güzergah haline geldi. TürkAkımı’nı patlatmayı planlıyorlardı biz bu terör eylemini önledik. Rusya’dan Türkiye’ye hidrokarbon tedariki tam akışla devam ediyor. Doğalgaz fiyatları şu anda zirvede. Türkiye’de bir merkez önerisinde gaz fiyatları siyasi imalar olmadan belirlenebilir” ifadelerini kullandı.

Rusya daha önce de Türkiye’ye konulacak yeni boru hatlarıyla doğal gaz sevkiyatının Türkiye üzerinden yapılması niyetini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında şunları söyledi: “Akkuyu çok önemli bir adım. Akkuyu’nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir. Sinop ile ilgili de bir adım atılabilirse bu farklı bir çarpan etkisi yapacaktır. Tahıl mutabakatını güçlendirerek sürdürmeliyiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.