kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5025
EURO
34,7419
STERLIN
40,5717
BITCOIN
$62.569
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Putin’den tahıl çıkışı: Erdoğan’la görüşeceğim

Putin’den tahıl çıkışı: Erdoğan’la görüşeceğim
07.09.2022
0
A+
A-

Rusya lideri Putin, Türkiye’nin arabuluculuğunda imzalanan tahıl koridoru anlaşmasında belirlenen sevkiyat rotasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Ukrayna tahılının yoksul ülkelere değil Avrupa Birliği’ne sevk edildiğini kaydeden Putin, “Biz ve en yoksul ülkeler kandırıldık” diyerek bu konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin arabuluculuğunda Ukrayna’yla imzalanan tahıl koridoru anlaşmasında belirlenen sevkiyat rotasına değişiklik yapılmasının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Putin, bugün Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

‘TAHIL ANLAŞMASINDA KANDIRILDIK’

Rusya’nın Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatını yeniden başlatmak için elinden geleni yaptığını belirten Rus lider, Ukrayna’dan çıkan tahılın tamamının düşük gelirli ülkelere değil, Avrupa Birliği’ne sevk edildiğini ve düşük gelirli ülkelerin gıdaya erişimi kaybettiğini savunarak “Biz ve en yoksul ülkeler kandırıldık” dedi.

Putin şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna’yla ilgili tüm zorluklara rağmen Ukrayna tahılının ihraç edilmesi için her şeyi yaptık. Afrika Birliği liderleri ve Afrika ülkelerinin liderleriyle görüştüm ve Ukrayna tahıl ihracatını kolaylaştırmak için onlara söz verdim. Bunu Türkiye ile yaptık. Ara ülke olarak Türkiye haricinde Ukrayna’dan ihraç edilen tahılın tamamı pratikte gelişmekte olan en yoksul ülkelere değil AB ülkelerine gönderiliyor.”

Putin, bu şartlarda Ukrayna’dan tahıl ihracatının sınırlanmasının söz konusu olabileceğini ve bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye karar verdiğini söyledi.  Putin, küresel gıda piyasasındaki sorunların artmasının olası olduğunu ve insani bir felaketin yaklaştığını ifade etti.

‘UKRAYNA’DA BİR ŞEY KAYBETMEDİK’

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’ya yönelik askeri operasyona da değinen Putin, “Hiçbir şey kaybetmedik. Kazandığımız şey egemenliğimizin güçlendirilmesi oldu. Bu savaşı biz başlatmadık, sadece çatışmayı sona erdirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Ukrayna’da çatışmaların 2014’teki “darbe” sonrası başladığını ve Donbas’ta halkın katledildiğini söyleyen Putin, Donbas halkına yardım etme hedefine ulaşıncaya kadar savaşacaklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.