kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5191
EURO
34,5735
STERLIN
40,4574
BITCOIN
$62.568
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Ermenistan Türkiye ile normalleşme için temsilci atıyor

Ermenistan Türkiye ile normalleşme için temsilci atıyor
14.12.2021
0
A+
A-

Türkiye’nin ardından Ermenistan’dan da Türkiye ile normalleşme sürecinin başladığı açıklaması geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, normalleşme sürecine “ön şartsız hazır oldukları mesajı verdi.

Türkiye ile Ermenistan 1990’lı yıllarda kesilen diplomatik ilişkileri başlatmak için karşılıklı adımlar atmaya hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ermenistan ile normalleşme sürecinin başladığı yönündeki açıklamasının ardından Ermenistan’dan da bu yönde bir açıklama geldi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Ermenistan’ın “Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye ön şartsız hazır olduğunu” belirtti. Hunanyan, bu doğrultuda Ankara ile diyaloğu yürütmek üzere özel bir temsilci atanacağını ifade etti. Hunanyan, “Türkiye Dışişleri Bakanı’nın ilişkilerin normalleşmesi amacıyla özel temsilci atanmasına ilişkin açıklamasını olumlu değerlendiriyor, Ermeni tarafının da diyalog için özel temsilci atayacağını teyit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Azerbaycan’la birlikte karar veririz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da dün akşam TBMM’de yaptığı açıklamada  Ermenistan ile normalleşme sürecinin başladığını duyurmuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın Ermenistan ilişkileri üzerine yönelttiği soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, “Özel temsilci atıyoruz, büyükelçilik değil. İleride normalleşirse Ermenistan bu son yaşananlardan ders alıp barışı, huzuru tercih ederse yarın büyükelçilik de açılabilir bu normalleşme sürecinde. Bu konuda da yine Azerbaycan’la birlikte karar veririz” dedi. Çavuşoğlu, süreçteki her konunun “Azerbaycan’la koordine edildiğini” belirtti.

1993 yılında sınırları karşılıklı olarak kapatan Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişki bulunmuyor. Nikol Paşinyan liderliğindeki Ermenistan hükümeti, Ağustos ayında açıklanan hükümet programında “Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye yönelik çaba sarf etmeye hazır olunduğu” ifadelerine yer vermişti. Açıklamada, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’da 44 gün sğren savaşa müdahil olmasının bölgesel “barış ve istikrarı tehdit ettiği” belirtilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.