kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3393
EURO
35,1244
STERLIN
41,0525
BITCOIN
$63.673
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

İngiltere Türkiye’yi Türk Hava Yolları yüzünden mi kırmızı listede tutuyor?

İngiltere Türkiye’yi Türk Hava Yolları yüzünden mi kırmızı listede tutuyor?
16.07.2021
0
A+
A-
İngiltere, düşük enfeksiyon sayılarına ve yüksek test ve sağlık alt yapı kapasitesine rağmen Türkiye’yi neden kırmızı listede tutmaya devam ediyor?

Son seyahat güncellemesinde onlarca destinasyonu sarı listeye alan İngiltere’nin, Türkiye’yi dönüşte 10 gün otel karantinasını zorunlu tutan, kırmızı listede tutması hayal kırıklığı yaratmıştı.

I News’te yayınlanan bir haberde, konuya ilişkin ilginç bir iddia paylaşıldı.

Türkiye uluslararası yolcu merkezi

”Vaka sayılarının düşük, yeni varyantların endişeye yaratacak düzeyde olmadığı ve yüksek test kapasitesine sahip Türkiye’nin neden hala İngiliz tatilcilere yasak olduğu konusunda kafa karışıklığı var” denilen haberde, gerekçe olarak şu iddia ortaya atıldı:

”Cevap Türkiye’nin uluslararası bir ulaşım merkezi statüsünde olması gibi görünüyor.

Pandemi öncesinde batıda Los Angeles’tan doğuda Tokyo’ya kadar her yere bağlantı sağlayan ve en fazla noktaya uçan hava yolu olan Türk Hava Yolları, yeni üssü İstanbul Havalimanında pandemi döneminde de çok sayıda uçuş gerçekleştirmeye devam etti ve İstanbul Havalimanı 2020 yılında Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu.

İngiltere Türkiye’yi açma konusunda temkinli davranıyor

Bir seyahat merkezi olan Türkiye, delta varyantını yayma riski taşıdığı gerekçesiyle Dubai ile birlikte Mayıs ayında kırmızı listeye alındı. Vakaların yüzde 95’i delta varyantı olsa bile, İngiliz hükümeti dünyanın dört bir yanındaki yolcular için bir hub olan Türkiye’yi açma konusunda temkinli davranıyor.

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listede tutacağını önceden tahmin etti

Henüz seyahat güncellemesi yapılmadan önce İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listede tutacağını tahmin eden British Airways’in eski strateji şefi Robert Boyle, Türkiye’nin teknik olarak ait olmadığı kırmızı listede kalacağını öngörmüş, Türkiye ile birlikte aralarında Katar, Sri Lanka ve Kenya’nın da bulunduğu 10 ülkeden oluşan bir grup oluşturmuştu.

İngiliz hükümetinin 31 Temmuz’da yapacağı ve 5 Ağustos’ta ilan edeceği yeni seyahat güncellemesine dikkat çeken Boyle, İngiliz hükümetinin bu açılmadaki sonuçlara göre Türkiye’nin sarı listeye alınabileceğini öne sürdü.

Yorumlar

  1. Fatima ibrahim says:

    Cok sacma siyasi veya ekonomik veya turkhava yollarini bahane etmeyin lütfen bizim ailemiz üzüntüyle bizi bekliyorlar lutfen sari listeye alin