kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.723
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Boğaziçi rektörü Melih Bulu görevden alındı yerine Mehmet Naci İnci görevlendirildi

Boğaziçi rektörü Melih Bulu görevden alındı yerine Mehmet Naci İnci görevlendirildi
15.07.2021
0
A+
A-

Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasıyla yılın başında yoğun protestolara yol açan rektör Melih Bulu görevden alındı.

Üniversitesi rektörlüğüne Mehmet Naci İnci görevlendirildi

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması bu yılın başında protestolara yol açan rektör Melih Bulu görevden alındı.Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer aldı.Buna göre Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındığı bildirildi.

2 Ocak’ta atanmıştı

Bulu, 2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmış ve rektörün seçimle belirlenmesi gerektiğini savunan öğrenci ve akademisyenlerin protestosuyla karşılaşmıştı. Aylardır süren gösteriler sırasında öğrenci ve akademisyenler Bulu’ya kadrolaşa suçlamasında da bulunmuştu.

Polis müdahalesi ve öğrencilere elektronik kelepçe takılması gibi uygulamalarla gündemden düşmeyen protestolara diğer üniversiteler de destek vermiş, Türkiye’nin çeşitli illerindeki kampüslerde dayanışma gösterileri düzenlenmişti.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Boğaziçi Rektörlüğü’ne, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi görevlendirdiği bildirildi. Prof. Dr. İnci, fiber optik, nano partiküller, optik sensörler ve kuantum optiği gibi alanlarda çalışmalarıyla dünya çapında tanınıyor.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Türkiye’nin önde gelen fizik bilimcileri arasında yer alıyor. Prof. Dr. Mehmet Naci İnci; Şubat 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevine getirildi. Prof. Dr. İnci, fiber optik, nano partiküller, optik sensörler ve kuantum optiği gibi alanlarda çalışmalarıyla dünya çapında tanınıyor.

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Prof. Dr. Naci İnci, 1987’de Marmara Üniversitesi’nden fizik dalında lisans derecesini, 1992’de ise fiber optik sensörler alanında Heriot-Watt Üniversitesi’nden (İngiltere) doktora derecesini aldı. 1993–1994 yılları arasında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yaptı. 1994’te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde yardımcı doçent oldu. 1996’da doçentliğe yükseltildi. 1998–1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Gunma Üniversitesi’ne (Japonya) konuk araştırmacı olarak çalıştı. 1999–2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı; üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

2005’te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne profesör olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Stuttgart Üniversitesi (Almanya), Gunma Üniversitesi (Japonya), Norveç Teknik Üniversitesi ve Heriot-Watt Üniversitesi olmak üzere (İngiltere) yurtdışında çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak bulundu. Prof. Dr. Naci İnci fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışıyor ve araştırmalar yürütüyor. Üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise Prof. Dr. İnci’nin iki uluslararası patenti bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.