kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
STERLIN
40,5388
BITCOIN
$64.503
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Erdoğan dünya basınında: ‘Üçüncü dozu itiraf eden ilk lider’

Erdoğan dünya basınında: ‘Üçüncü dozu itiraf eden ilk lider’
04.06.2021
0
A+
A-

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü doz aşı itirafı dünya medyasının da gündeminde. The Times, ülkede aşı yetersizliği döneminde Erdoğan’ın açıklamalarının eleştirilere neden olduğunu yazdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü doz aşı olduğunu itiraf eden ilk dünya lideri olduğuna da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada üç doz aşı olduğunu ilk kez açıklamasının yankıları uluslararası medyada da yer buldu. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, Erdoğan’ın üçüncü doz haberini Türkiye’de aşılamada son durum ve aşı yetersizliği üzerinden okuyucularına aktardı.

Ülkede kritik önem taşıyan alanlarda çalışanlar için yeterli aşı bulunmadığını belirten The Times, Erdoğan’ın böyle bir ortamda üçüncü doz aşı olmasının eleştirileri beraberinde getirdiğini yazdı. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk doz aşıyı Çin üretimi Sinovac’la 14 Ocak’ta olduğu ve bu anlamda da ülkede ilk olduğu ifade edildi.

Erdoğan’ın ikinci doz Sinovac aşısını 11 Şubat’ta olduğu vurgulanırken, üçüncü doz aşının 10 Mart’ta yapıldığı belirtildi. Son aşının Sinovac mı ya da Pfizer-BioNTech mi olduğuna dair bilgi paylaşılmadığı anlatıldı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç doz aşı olduğunu itiraf eden ilk dünya lideri olduğuna dikkat çekildi.

1 AY YERİNE 12 HAFTA BEKLEYİŞ

Hannah Lucinda Smith imzalı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekstra dozu aldığı dönemde ülkedeki vatandaşların Pfizer-BioNTech aşısının dozları arasında 1 ay yerine 12 hafta beklemek zorunda kaldığı belirtildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un sözlerine de yer veren Times, “Vatandaşlara bir doz bile yokken, Erdoğan için üç doz var” ifadelerini aktardı.

NÜFUSUN YÜZDE 15’İNE ÇİFT DOZ

Haberde, Türkiye’nin aşılama kampanyasında nüfusunun yüzde 15.4’ünü iki doz olarak aşıladığı, Pfizer-BioNTech aşıları için yeni anlaşma yaptığı vurgulandı. Anlaşma kapsamında 30 milyon doz aşının Haziran ayı sonuna kadar, 90 milyon doz aşının ise Eylül ayı sonuna kadar teslim edilmesinin beklendiği yazıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.