kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
STERLIN
40,6223
BITCOIN
$64.798
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Bild: Erdoğan yanına almadı, AB liderini üçlü koltuğa oturttu

Bild: Erdoğan yanına almadı, AB liderini üçlü koltuğa oturttu
07.04.2021
0
A+
A-

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB liderleri arasında dün gerçekleşen kritik görüşme Avrupa’nın gündemine oturdu. Görüşmede Erdoğan’ın yanına AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’in yerine AB Konsey Başkanı’nın oturtulması tartışma yarattı. Bild, “Erdoğan, von der Leyen’i üçlü koltuğa oturttu” başlığını attı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la dün üç saat süren görüşmesi olay oldu. Alman basınında “Görüşmede protokol krizi yaşandı, insan hakları uyarısı olmadı” manşetleri atıldı.

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild , görüşme öncesi alınan görüntüleri analiz etti ve büyük bir protokol hatası olduğunu öne sürdü.

Görüşme salonunda AB’yi temsilen AB bayrağı ve Türk bayrağı bulunurken, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in bulunması gerekiyordu.

ALTIN VARAKLI KOLTUK VE KANEPE AYRIMI

Ancak Cumhurbaşkanı’nın yanındaki “altın varaklı” sandalyeye Başkan Ursula von der Leyen değil, Charles Michel oturtuldu.

Komisyon Başkanı Leyen ise yandaki, üçlü koltuğa oturtuldu. Bild, 1 dakika 3 saniyelik video ile bu olayı manşetine taşıdı. “Oturma düzeni uygulanmadı. Protokol kuralları delindi. Michel, Erdoğan’ın yanında yer alırken, von der Leyen karşıdaki kanepede oturtuldu. Bu oturma düzenine rağmen, Türkiye ile çeşitli konularda anlaşmaya varıldığı açıklandı” yorumunu yaptı.

Gazete ayrıca, Türkiye’ye insan hakları ihlalleri ile ilgili uyarıda bulunulmamasını da eleştirdi. Koltuk krizi ile ilgili rahatsızlığın AB tarafından Avrupa basınına iletildiği sanılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.