kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
STERLIN
40,8164
BITCOIN
$64.782
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Türkler, Çin’e sorunsuz gidecek

Türkler, Çin’e sorunsuz gidecek
25.03.2021
0
A+
A-

Çin, sadece Sinovac aşısı olanların ülkeye “testsiz ve karantinaya girmeden” gelmesi için çalışma yapıyor. Türkler, Çin’e sorunsuz gidecek, Avrupalılar ise her gittiklerinde kapıda uzun sağlık taramaları ve testlerden geçirilecek. Çin ve AB pasaportu bu şekilde karşı karşıya geldi.

Avrupa Birliği, sadece AB tarafından onaylanan aşılardan oluşan bir Aşı Pasaportu hazırlayıp “sadece bu aşı pasaportu ile seyahat serbestisi” getirirken, benzer adım Çin’den geldi. AB Pasaportu’na karşı bir tür “Çin aşısı pasaportu” çıkıyor.

KAPIDA TARAMA VE TEST

Alman medyasında Çin’in, sadece Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac aşısından olanları sorunsuz ve başka bir kısıtlama olmadan almaya başlayacağı belirtildi. Türkiye, Çin aşısını uyguladığı için, bunu kanıtlayanlar, Çin’e “kapıda mecburi test veya karantina şartı” olmadan girebilecek.

Aynı şey Avrupalılar için geçerli değil. Avrupalılar, Çin’e her gidişinde uzun ve zorlu test süreçlerinden geçiriliyor çünkü AB aşıları kabul edilmiyor.

AVRUPALI’YA İKİNCİ AŞI!

AB üyesi ülkelerin büyük çoğunluğu, sadece AB içinde onaylanan aşıları uyguluyor ve buna dayalı bir Aşı Pasaportu hazırlıyor. Alman Der Tagesspiegel gazetesi Çin‘in, ülkeye sorunsuz giriş iznini sadece Çin aşısı yaptıranlara verme çalışması yaptığını, bunun ekonomik bağlantılar nedeniyle Çin’e sık ziyaret eden Avrupalıları olumsuz etkileyeceğini yazdı.

AB ya da başka bir batı ülkesinde aşı yaptırmış olanların, orada bir daha Çin aşısı ile aşılanıp aşılanmayacağı bilinmiyor. AB ve diğer bir çok batı ülkesi, Çin aşısının klinik denemelerinin AB ile ABD’deki düzenlemelere uygun olmadığını, aşıya güvenin az olduğunu savunuyor.

RUS AŞISINA FABRİKA YOK

Öte yandan Rus aşısının üretimi için Almanya’da fabrika arayışı sürüyor. Şu ana kadar uygun bir yer bulunamadığı, bulunan yerlerin sahiplerinin de ret cevabı verdiği, son olarak Bavyera’da bir fabrikayla ilgilenildiği belirtiliyor.

Rus aşısının sonbaharda Almanya’da olması bekleniyor. Ancak o zamana kadar diğer aşıların çoktan yetişmiş olacağı hesaplanıyor. Çin aşısı gibi, Rus aşısının klinik deneylerinin AB ve ABD standartlarında olmadığı da biliniyor. Bu nedenle çok az kişinin Sputnik V yaptırmayı kabul edeceği sanılıyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.