kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
STERLIN
41,0359
BITCOIN
$70.738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Adana’da salgını sonrası şalgam satışları arttı

Adana’da salgını sonrası şalgam satışları arttı
01.09.2020
0
A+
A-

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesi Çakmak Caddesi’ndeki iş yerinde Adanalıların vazgeçilmezi olan şalgam suyu satışı yapan Nesrin Hitay, koronavirüs vakasının ilk çıktığı mart ayından bu yana acılı şalgam satışlarının yüzde 25 oranında artığını belirtti.

Doğal yapım bir içecek olan şalgamın acılı olarak tüketiminde koronavirüse iyi geleceğini savunan Hitay, “Acılı şalgamın boğazdaki bakterileri öldürücü etkisi oluyor. Bunu da zaten uzmanlar açıkladı.

Acılı ‘şalgam içelim, koronavirüs olmayalım’ diyorum” dedi.

“ŞEHİR DIŞINA KARGO SATIŞLARI ARTTI”

35 yıldan bu yana ailecek şalgam üretip satan Hitay, şehir dışına litrelik kargo satışlarının da arttığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Artık faydalarını da tüm Türkiye öğrendi. Lezzetiyle şalgamı severek içiyorlar zaten. Bir de koronaya koruyucu etkisinin olabildiğini duyduklarından bu yana kargo satışlarımızda artış oldu. İnsanlar özellikle el yapımı şalgam istiyor. Hazır şalgamlara göre çok daha faydalı. Çünkü mayayla yapılan şalgam bana göre şalgamdır. İçinde katkı maddeleri olan şalgamı ben şalgamdan saymam. Mayayla yapılan şalgamın faydasını görürsünüz.”

“BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Eliza Sabancı, doğal yapım şalgam suyunun fermante edilmiş olması sayesinde bağışıklığı koruyan, antioksidan, vitamin, mineral içeren çok faydalı, sağlıklı bir içecek olduğunun altını çizdi. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde şalgamın da içinde bulunan probiyotiklerden faydalanıldığını dile getiren Sabancı, “Şalgam probiyotikler nedeniyle çok zengin bir içecek.

Pandemi döneminde de vitamin ve mineraller çok önemli olduğu için şalgam tüketimini öneririm. Çünkü hem C vitamininden zengin, hem de doğal antioksidan kaynağıdır. Pandemi döneminde içilmesi gerekir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.