kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5214
EURO
34,7856
STERLIN
40,4714
BITCOIN
$66.485
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Bir kadın cinayeti daha: Pınar Gültekin’in cesedi varilde bulundu

Bir kadın cinayeti daha: Pınar Gültekin’in cesedi varilde bulundu
21.07.2020
0
A+
A-

Muğla’da geçtiğimiz hafta içerisinde kaybolan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bulundu.

Cinayetle ilgisi olduğu şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin Gültekin’in eski erkek arkadaşı Metin Avcı olduğu iddia edildi.

DHA’da yer alan haberde, Gültekin ile Avcı’nın bir süre önce ayrıldığı ancak Avcı’nın tekrar bir araya gelmek istediği belirtildi.

DHA, Avcı’nın sorgusunda cinayeti itiraf ettiğini bildirdi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Avcı ifadesinde Gültekin ile barışmak amacıyla buluştuğunu ancak başkasıyla birlikte olduğunu söyleyince “kıskançlık krizine” girip öldürdüğünü, pişman olduğunu anlattı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Gültekin, 16 Temmuz’da Ula İlçesi’ndeki evinden ayrılmış ve daha sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Ne olmuştu?

Ailesi ve yakınları, bir süredir sosyal medya üzerinden Gültekin’in bulunması için kampanya düzenliyordu.

Ailesi ve arkadaşlarının sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre, Gültekin en son Akyaka’dan Muğla’ya gelmek için durakta beklerken görülüyor.

Ayrıca, Gültekin’in Menteşe’deki bir alışveriş merkezine gittiği ve üzerinde beyaz bir elbisenin olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Jandarma, Gültekin’i bulmak için arama çalışmalarını bahsi geçen alışveriş merkezi civarında yoğunlaştırdı. Çalışmalar sürerken, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi.

Sosyal medyada tepki

Gültekin’in cansız bedeninin bulunması sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. #pinargultekin etiketi, Türkiye Twitter’da en çok konuşulan başlıklar arasında birinci sırada yer alıyor.

Aynı etiket, dünya listesinin tepesinde yer alırken, dünyada en çok konuşulan konular arasında ayrıca #KadınCinayetleriPolitiktir ve #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketleri de yer alıyor.

Gültekin’in ölümüne tepki gösteren kullanıcılar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemesi çağrısı yaparken, kadın cinayetlerinin durdurulması için daha fazla önlem alınmasını istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.