kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
STERLIN
40,6119
BITCOIN
$64.533
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan! Trump’ı kandırmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan! Trump’ı kandırmış
30.06.2020
0
A+
A-

trump erdoğan

Bernstein’ın CNN’de yayınlanan haberine göre Trump, özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmelerine “düzenli olarak” hazırlıksız yakalandı ve  sıklıkla bu liderlere karşı tartışmalarda başarısız oldu. Trump’ın sıklıkla ABD’nin müttefiklerinin liderleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde de “saldırgan” bir üslup kullandığı belirtildi.

Trump’a yakın kaynaklara göre bu görüşmeler sebebiyle eski bakanlar ve danışmanlar, ABD liderinin “ülkenin çıkarlarına tehdit oluşturduğunu” düşündüklerini belirtti.

Kaynaklara göre Trump’ın en çok telefon görüşmesi yaptığı lider “açık ara farkla” Erdoğan oldu. Erdoğan’ın bazı durumlarda Beyaz Saray’ı haftada iki kez aradığı ve Trump’ın özel emriyle direkt olarak Oval Ofise’e bağlandığı ifade edildi.

Trump’ın, özellikle Erdoğan ve Putin ile yaptığı telefon görüşmelerinde sıkça kendinden önceki başkanlar George W. Bush ve Barack Obama’yı hedef aldığı bildirildi. Kaynaklara göre Trump, halefleri hakkında konuşurken, “Onların bir b.ktan haberi yoktu” dedi.

Konuşmalara şahit olanlar, Trump’ın Putin ve Erdoğan’la yaptığı konuşmalara hazırlıksız yakalandığını ve bu yüzden “faydalanılabilir” duruma düştüğünü vurguladı. İki kaynak, Trump’ın özellikle Suriye ve Orta Doğu konusunda “yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını” bu sayede de Erdoğan’ın onu “soyup soğana çevirdiğini” ifade etti.

Habere göre Erdoğan’ın Trump’a ne zaman ulaşacağını hep bilmesi Beyaz Saray danışmanlarını şüphelendirdi. Danışmanların, Washington’daki Türk yetkililerin Trump’ın programını Erdoğan’a aktardığını düşündükleri aktarıldı.

Bernstein’a konuşan kaynaklar, Trump’ın ABD’nin müttefiklerinin liderlerine yaptığı kötü muameleden de örnekler verdi. Anlatılanlara göre Trump, Almanya Başbakanı Merkel’e telefonda, “Aptal” dedi ve eski Britanya lideri Theresa May’e, “Zayıf ve yüreksiz” olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.