kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
STERLIN
41,0600
BITCOIN
$71.062
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Türkiye: IŞİD’lilerin iade süreci başladı

Türkiye: IŞİD’lilerin iade süreci başladı
11.11.2019
0
A+
A-

Türkiye İçişleri Bakanlığı, IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla Türk makamlarınca yakalananların ülkelerine iade sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı olan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada, ilk olarak bu sabah bir ABD vatandaşının sınır dışı edildiğini duyurdu.

Çataklı, “Sabah saatlerinde Türkiye’deki Geri Gönderme Merkezi’nde işlemleri tamamlanan ABD’li bir yabancı savaşçı teröristin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce Türkiye’den deport edilmesi işlemi gerçekleştirildi” dedi.

Sırada bir Alman ve bir Danimarkalı var

Çataklı, yine Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan biri Alman diğeri Danimarka uyruklu iki IŞİD zanlısı için sınır dışı ve adli süreç işlemlerinin sürdüğünü söyleyerek, “Dolaysıyla bugün üç yabancı terörist savaşçının ülkemizden çıkışları sağlanmış olacak” diye konuştu.

İsmail Çataklı, geri gönderme merkezlerinde bulunan Alman uyruklu yedi zanlının seyahat programlarının yapıldığını, bu kişilerin 14 Kasım’da Almanya’ya iade edileceklerini de sözlerine ekledi.

Suriye’de yakalananlar için de düğmeye basıldı

İçişleri Sözcüsü Çataklı, Suriye’de yakalanan IŞİD zanlıları hakkında yürütülen sınır dışı işlemleri hakkında da bilgi verdi.

İsmail Çataklı, bu kişiler hakkındaki uyruk tespit çalışmalarının tamamlanmış olduğunu, detaylı mülakatların yüzde 90 oranında sonuçlandırıldığını ve ilgili ülkelerle temas kurulduğunu söyledi.

“Yabancı terörist savaşçıların kendi ülkelerine iade sürecine kararlılıkla devam edilecek” diyen Çataklı, Suriye’de yakalanan iki İrlanda uyruklu ve iki Alman uyruklu IŞİD zanlısının, bu hafta sınır dışı edilmeleri için seyahat programlarının hazırlanmakta olduğunu, yine Suriye tarafında yakalanan Fransız uyruklu 11 kişinin işlemlerinin de devam etmekte olduğu bilgisini verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta yaptığı açıklamada, bugün itibariyle Türkiye tarafından IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan yabancı uyruklu şüphelilerin vatandaşı oldukları ülkelere iadelerine başlanacağını duyurmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.