kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
STERLIN
40,8248
BITCOIN
$70.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

AB’nin Türkiye’ye uygulamayı düşündüğü muhtemel yaptırımlar

AB’nin Türkiye’ye uygulamayı düşündüğü muhtemel yaptırımlar
15.07.2019
0
A+
A-

Avrupa Birliği’nin (AB), Doğu Akdeniz’de yaşanan kriz ile ilgili Türkiye’ye uygulamayı düşündüğü yaptırımlar netleşmeye başladı; Brüksel, Ankara ile Kapsamlı Hava Taşımacılığı Anlaşması için üst düzey görüşmeleri ve müzakereleri durduracak, yardım fonlarını azaltacak.

Reuters’in ulaştığı taslak metine göre, AB ortak bir kararla Türkiye’ye Doğu Akdeniz’de yaptığı ‘yasa dışı’ doğal gaz ve petrol sondaj çalışmaları nedeniyle verilen fonları gelecek yıl dondurulacak ve Kapsamlı Hava Taşımacılığı Anlaşması askıya alınacak.

Perşembe günü AB üye devletlerinin daimi temsilcilerinin üzerinde çalışacağı taslağın, haftaya pazartesi günü üye ülkeler Dışişleri Bakanları toplantısında sunulması bekleniyor.

Taslakta, “AB, Türkiye’nin halihazırda devam eden ve artan yasa dışı sondaj faaliyetleri nedeniyle Kapsamlı Hava Taşımacılığı Anlaşması ile ilgili müzakereleri ve üst düzey görüşmeleri askıya almaya karar verdi. Avrupa Konseyi, Komisyon’nun 2020 için Türkiye’ye ‘katılım öncesi yardımın’ azaltılması önerisini onaylıyor ve Avrupa Yatırım Bankası’nı Türkiye’deki, özellikle de devlet destekli, kredi faaliyetlerini gözden geçirmeye davet ediyor.” ifadeleri yer alıyor.

Türkiye’nin sondaj çalışmalarına devam etmesi halinde daha kısıtlayıcı önlemlerin de alınacağı belirtiliyor.

“Geniş kapsamlı ekonomik yaptırımlar beklemeyin”

Yaptırımlarla ilgili toplantılara katılan bir diplomat Türkiye ile göç, terörle mücadele ve NATO konularında yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaparak “Yaptırımlar sadece bu yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı insanları hedefliyor olacak.” açıklamasında bulundu.

Diplomat, bazı üye ülkelerinde enerji hatlarının Türkiye’den geçmesi nedeniyle çok dikkatli hareket ettiklerini belirterek, “Bu nedenle geniş kapsamlı ekonomik yaptırımlar beklemeyin” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.