kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
STERLIN
40,4829
BITCOIN
$63.068
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Öztunç: “Yurt dışındaki oylar olmasaydı, belki de bugün CHP Kahramanmaraş Milletvekili olamayacaktım”

Öztunç: “Yurt dışındaki oylar olmasaydı, belki de bugün CHP Kahramanmaraş Milletvekili olamayacaktım”
04.12.2018
0
A+
A-

CUMHURİYET Halk Partisi Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, bir takım ziyaretlerde bulunmak ve 4 Aralık Salı günü İngiltere Parlamentosu’nda gerçekleşecek Maraş anmasına katılmak için Londra’ya geldi.

CHP İngiltere Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç konuşmacı olarak katıldı.

3 Aralık Pazartesi günü saat 15.00’de gerçekleştirilen etkinlik, CHP Çalışma Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan CHP İngiltere Birliği Başkanı Sibel Özçelik, yurtdışında yaşayan vatandaşlar olarak Türkiye’deki siyaseti yakından takip ettiklerine değinerek, “Kendi topraklarımızda bulunan vatandaşlarımız ile kuşatılmış bir alanda muhalefet yapmaya, sesimizi duyurmaya ve haklarımızı savunmaya çalışıyor” dedi.

Özellikle Türkiye gündemi ve yaklaşan yerel seçimlerin değerlendirildiği etkinlikte, CHP Parti Meclis Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye’de siyasetçi olmanın ve özellikle Maraş bölgesinde sol görüşlü bir siyasetçi olmanın zorluklarını vurguladı.

Zorluklara rağmen CHP olarak uzun bir mücadelenin ardından,  Maraş bölgesinde bir milletvekili çıkarmayı, CHP olarak ve solu temsil ederek başardıklarını söyledi.

İfadesine şöyle devam eden Öztunç, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yaparken zorlanıyorsunuz, nedense zorluklar hep bizleri buluyor. Özellikle sağ siyaset her şeyi daha kolay elde etmiştir.

Sol adına CHP ve diğer sol görüşlü partiler, Avrupa’da örgütlenme konusunda çok geç kalmıştır. Oysa diğer sağ görüşlü partiler daha önce örgütlendiği için, onlar belki de şu anda belirli bir yaştalar, bizler ise daha bebek veya çocuk yaşlardayız. Fakat burada başaracağımıza inanıyorum çünkü bu devleti Cumhuriyet Halk Partisi kurdu” dedi.

Devletin bulunduğu sıkıntıları aşmanın halkın görevi olduğunu söyleyen Öztunç, bu inançla mücadele edip çalışmak zorunda olduklarını ekledi.

Öztunç, Türkiye’nin en zor bölgesinde siyaset yaptığını, nitekim sorunları aşarak Türkiye’yi ayakta tutmak için mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

2015 yılından itibaren yurt dışında yaşayan seçmenlerin Türkiye’de gerçekleşen seçimler için oy kullanmasının önemine değinen Öztunç şu açıklamayı yaptı:

“Yurt dışındaki seçmenlerin özellikle son seçimlerde önemli bir etkisi vardı. Bu ziyaretimi de aslında bir teşekkür olarak da nitelendirebilirsiniz. Yurt dışındaki oylar olmasaydı, belki de bugün CHP Kahramanmaraş Milletvekili olamayacaktım, yine MHP, İyi Parti veya AKP Milletvekili olacaktı. Yurt dışı oyları sayesinde ciddi bir oy artışımız oldu.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.