kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.448
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

85 bin Türk Londra’da milyon sterlinlik ev sahibi oldu

85 bin Türk Londra’da milyon sterlinlik ev sahibi oldu
29.07.2018
0
A+
A-

İngilizlerin bile ev almakta zorlandığı Londra’da ortalama 1 milyon sterlin ödeyen 85 bin Türk, ev sahibi oldu. Kısa süre önce bir Türk vatandaşı Londra’daki The Knightsbridge Apartments’de 90 milyon sterline ev aldı.SON yıllarda Türklerin Londra emlak piyasasına ilgisi ciddi şekilde arttı. Sayı tam olarak bilinmese de en az 85 bin Türk son 5 yıl içinde ortalama 1 milyon sterlin ödeyerek ev sahibi oldu.
Allytta Emlak Danışmanlığı Üst Yöneticisi (CEO) Neşe Jenkins, pek çok Türk yatırımcının geçici fiyat düşüşünü fırsat olarak değerlendirdiğini ve alıma geçtiğini, son 2 yılda emlak almak için kendilerine ulaşan Türk yatırımcı sayısında yüzde 297 artış yaşandığını söyledi.

KÜRESEL ZENGİNLER EV ALABİLİYOR
Yatırımcı bilgisi gizli olduğu ve Londra Tapu Dairesi’nin bu konuda bir istatistiği olmadığı için kaç Türk’ün bu şehirden konut aldığına dair ellerinde kesin rakam bulunmadığını ifade eden Jenkins, “Ancak araştırmalarımıza göre, son 5 yılda 85 bin Türk’ün Londra’dan ev aldığını düşünüyoruz. Resmi verilere göre de son 5 yılda 17 bin Türk İngiltere’ye göç etti” dedi. Londra’da yeni konutların kolay kolay yapılamadığını aktaran Jenkins, uygun fiyatlı konut bulmanın zor olduğunu, İngilizlerin bile Londra’dan ev alamadığını, küresel yatırımcıların ve zenginlerin bölgeyi tercih ettiğini söyledi.

90 MİLYON STERLİN ÖDEDİ
Jenkins, bugüne kadar Türklerin Londra’dan aldığı en yüksek meblağlı gayrimenkule ilişkin de, “Daha önce bir Azerbaycan Türk’ünün 140 milyon sterline ev aldığını biliyordum. Kısa süre önce ise bir Türk, Londra’da The Knightsbridge Apartments’de 90 milyon sterline ev aldı. Knightsbridge’de harika bir lokasyonda” ifadelerini kullandı.     Neşe Jenkins, dünyanın her yerinden gayrimenkul alıcılarının Londra’ya geldiğini, alımların iki ana amacının “yatırım” ve “oturum” olduğunu ifade ederek, Londra’da her yıl bölgede yüz binlerce gayrimenkulün el değiştirdiğini, milyarlarca sterlinlik konut satıldığını, dünyanın önde gelen zenginlerinin de buradan konut aldığını anlattı.
Jenkins, Londra’ya tüm ülkelerin ilgi gösterdiğini ancak en büyük ilginin Dubai, Singapur, Rusya ve Körfez ülkelerinden geldiğini bildirdi.

TÜRKLER 2+1’İ TERCİH EDİYOR
Neşe Jenkins, Türklerin eskiden bu yana Londra’ya ilgisinin fazla olduğunu ifade ederek, Türk yatırımcıların Londra’da en çok Chelsea bölgesini tercih ettiğini söyledi. Londra’da 375 bin ila 400 bin sterlin aralığından başlayarak konut alınabildiğini ancak bu rakamlarla sadece 1+1 dairenin alınabileceğini belirten Jenkins, Türklerin genellikle Londra’ya gidip geldikçe kalmak için 2+1 apartman dairesi almayı tercih ettiğini, ayrıca yatırım ve çocuğunu okutmak için de Londra’da konut aldığını bildirdi.
Jenkins, “Türklerin Londra’da ev almak için ayırdığı tutar ortalama 1 milyon sterlin. Bunun daha düşüğünü de, daha yükseğini de gördük. Ama ortalama rakam 1 milyon sterlin diyebiliriz.” şeklinde konuştu.  (HÜRRİYET.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.